Hedeslag venter FC København i Makedonien

De danske mestre er landet til 38 graders varme i Skopje. Temperaturen bliver et taktisk element i kampen, siger træner Ståle Solbakken.

(Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Store dele af det sydlige Europa har de seneste uger været ramt af ekstreme varmegrader, og der ventede da også FC København en hed modtagelse, da de mandag steg ud af flyvemaskinen i Skopje inden første møde de makedonske mestre FK Vardar i tredje kvalifikationsrunde mod Champions League tirsdag aften.

38 grader viste termometeret, og selv om vejrudsigten siger et par grader lavere tirsdag, så bliver det et regulært hedeslag mod holdet, der senest slog Malmø FF ud i sidste uge.

- Det kan blive et taktisk element i kampen, hvis ikke temperaturen falder. Under alle omstændigheder bliver det en kraftanstrengelse for os, siger træner Ståle Solbakken til DR Sporten.

FC København vandt lørdag med 3-0 over Randers FC på udebane i Superligaen, så i forvejen er er der kun tre dage for spillerne til at restituere inden kampen i Skopje, hvor der altså også skal tænkes over ting som væskebalance og små indlagte pauser.

Ville gerne låne skyer og regnvejr i Danmark

Anfører William Kvist er da også en af de få, der rent faktisk savner sommervejret i Danmark.

- Ja, bare vi kunne låne nogle af skyerne og regnvejret oppe fra Danmark. Det handler om, at vi får drukket nok. Helt klart, og så at der konstant ligger vandflasker rundt omkring banen.

- Heldigvis virker Vardar ikke til at være et hold, der skruer tempoet helt vildt op. Det vil vi normalt ellers gerne have, men det bliver nok mere på deres normale måde at spille på, lyder der fra FCK-kaptajnen.

Sidste år spillede FC København også udekampe med høje temperaturer både mod Astra Girgiu i Rumænien og mod APOEL på Cypern, men termometeret viser alligevel endnu højere temperaturer i den makedonske hovedstad, der ligger som en gryde omkranset af bjerge kun 700 kilometer fra Athen.

- Jeg havde ikke regnet med, at det var så varmt. Det skal jeg ærligt indrømme. Det føles sådan helt som Dubai-tilstande. Vi spiller heldigvis først klokken 20.00, så solen ikke står direkte på. Men selvfølgelig skal vi også kunne klare det, siger forsvarsspiller Nicolai Boilesen.

Du kan følge FC Københavns kvalifikationskamp til Champions League mod Vardar direkte fra Skopje i LIGA på P3 med kampstart 20.00, eller se den på 3+.

Facebook
Twitter