Hele Norge følger med – i aften venter Solskjærs største test

Alle følger med i Ole Gunnar Solskjærs massive succes i Manchester United. Nu venter PSG i Champions League.

Nordmændene holder øje med Ole Gunnar Solskjær. I aften venter Paris Saint-Germain i Champions League. (Foto: Andrew Couldridge © Scanpix)

Den tidligere norske fodboldangriber Ole Gunnar Solskjær fik legendestatus i den engelske storklub Manchester United allerede som fodboldspiller.

Nu er legendestatussen om muligt vokset sig endnu større, efter at han tidligere på sæsonen blev ansat som midlertidig manager.

I nordmandens hjemland fylder Ole Gunnar Solskjær mere end noget andet, og i aften kan det kulminere, når han står overfor sin hidtil største test.

Her møder Manchester United således Paris Saint-Germain i den første af to 1/8-finaler i Champions League. Og det er nordmændene helt klar over, fortæller Øyvind Brenne, der er sportsjournalist på Norges største netmedie, VG.

- Vi kan jo se interessen på VG og fornemme interessen for at se, hvordan det kommer til at gå Solskjær.

- Kampen i aften er den største og mest interessante, der har været, siden han blev manager for Manchester United, siger Øyvind Brenne til DR Sporten.

Større end Laudrup

Ole Gunnar Solskjær overtog tilbage i december managersædet efter portugisiske José Mourinho, der ikke lykkedes med meget.

Det formsvage Manchester United-hold fik Solskjær dog hurtigt vendt til et usædvanligt formstærkt mandskab. 11 kampe efter ansættelsen har Manchester United vundet ti og blot smidt point én enkelt gang, da det blev til 2-2 mod Burnley.

I Norge har VG siden Ole Gunnar Solskjærs ansættelse dedikeret et helt onlinemagasin til United-manageren, og nordmændene er vilde med det.

- Han er vores læseres foretrukne læsestof. Jeg lavede en optælling i går og så, at 14 af de 22 mest læste artikler de seneste to måneder er om Solskjær. Så interessen er ekstrem.

- Det skyldes til dels den store norske interesse for fodbold, men derudover også manges lyst til at følge med i det eventyr, han er ved at skabe i Manchester United, siger Øyvind Brenne.

Tendensen er, at Solskjær vokser sig større og større, og fornemmelsen hos Øyvind Brenne er også, at Norge mener, at Solskjær er større end Michael Laudrup.

- Han er sandsynligvis verdens mest kendte nordmand – uanset om det er sport, nyheder eller politik. Også større end Michael Laudrup er i Danmark, for han har jo aldrig trænet klubber på Manchester Uniteds størrelse, siger Øyvind Brenne.

Ole Gunnar Solskjær blev helten, da Manchester United i 1999 på en sen 2-1-scoring af nordmanden vandt Champions League-finalen over Bayern München. (Foto: REUTERS FILE PHOTO © Scanpix)

Har overhalet Rosenborg

Norsk fodbold i sig selv markerede sig særligt i slutningen af 90’erne, hvor Rosenborg præsterede store sejre i Champions League over både Real Madrid, AC Milan og Dortmund.

Siden da er niveauet hos Rosenborg og dermed også interessen for dem faldet. Og dét i en sådan grad, at Solskjær suverænt kan kalde sig Norges største fodboldnavn.

- Det er 20 år siden, at Rosenborg var så gode. I dag - når Rosenborg spiller i Europa League - interesserer det ikke nordmændene så meget. Solskjær er meget, meget større, siger Øyvind Brenne.

Ikke alle er vilde med Solskjærs succes

Med den store interesse for Ole Gunnar Solskjær kunne man fristes til at tro, at hele Norge kommer til at sidde iklædt Solskjær-trøje og United-farvede briller i aften. Men sådan forholder virkeligheden sig ikke.

Smilet har været bredt hos Ole Gunnar Solskjær, siden han overtog managersædet i Manchester United. (Foto: Franck FIfe © Scanpix)

- Særligt norske Liverpool-fans, men også fans af andre engelske hold generelt er irriterede over, at Solskjær får så stor opmærksomhed. Vi får mange klagemails fra læsere, der mener, at vi dækker United for bredt og positivt.

- Men den generelle nordmand synes, at det er fedt med Solskjær, og her har han stor støtte fra befolkningen, siger Øyvind Brenne.

Ole Gunnar Solskjær er indtil videre ansat i Manchester United på en midlertidig aftale, der løber sæsonen ud. Flere medier spekulerer dog allerede i, hvorvidt en samlet sejr over Paris Saint-Germain kan sikre ham det permanente managerjob.

Champions Leagues 1/8-finaler skydes i gang i aften klokken 21 med to af slagsen. Aftenens andet opgør står mellem AS Roma og FC Porto.

Ole Gunnar Solskjær og Manchester Uniteds kamp mod Paris Saint-Germain kan ses på TV3+.

Facebook
Twitter