Her er Champions League-favoritterne: Tipper Messi vægtskålen i Paris' favør?

Tirsdag aften begynder endnu en sæson af Champions League i fodbold.

Lionel Messi er skiftet til Paris Saint-Germain forud for denne sæson. (Foto: BENOIT TESSIER © Ritzau Scanpix)

Champions League i fodbold er tilbage.

Den legendariske hymne gjalder ud over de europæiske stadioner, og toppen af poppen skal dyste om "pokalen med de store ører".

Men hvem er egentlig favorit til at stå øverst på podiet, når finalen spilles på Krestovsky Stadium den 28. maj i 2022?

Det var spørgsmålet til fodboldkommentator Andreas Kraul og fodboldekspert Francis Dickoh i denne uges udgave af DR Sportens podcast Fodboldlisten.

Dyk ned i Kraul og Dickohs fem varmeste bud på en vinder af denne sæsons Champions League for herrer:

5. Manchester City

Manchester City var i finalen i den seneste sæson, og klubben er nummer fem på listen. (Foto: Lee Smith © Ritzau Scanpix)

- Hvorfor er de egentlig kun nummer fem? Finalister sidste år og sådan, som de har været kørende i Premier League, men i virkeligheden er det også relateret til top-4, og hvordan de hold ser ud i forhold til Manchester City. Jeg synes ikke, at Manchester City ser bedre ud i år end sidste år. Det synes jeg, nogle af de andre hold gør, siger Andreas Kraul.

- Vi må have respekt for holdene over. Hele problemet er, at de chancer, Manchester City har haft for at vinde Champions League, er smuldret mellem deres hænder. Jeg er bange for, at det er blevet en besættelse, og det bliver krampagtigt, siger Francis Dickoh.

4. Manchester United

Tilkomsten af Cristiano Ronaldo har ikke forværret Manchester Uniteds chancer i Champions League, mener Kraul og Dickoh, og klubben indtager fjerdepladsen på favoritlisten. (Foto: Phil noble © Ritzau Scanpix)

- Meget af nøglen til succes ligger i det nøglebundt, Ole Gunnar Solskjær har. Spillerne er der. Det er noget af det bedste, Manchester United har haft. De taber Europa League-finalen i sidste sæson, og slutter som nummer to i Premier League. Godt nok med stor margen til vinderne, men de er lige ved. Der skal Cristiano Ronaldo, Raphael Varane og Jadon Sancho være forskellen, siger Francis Dickoh.

- Det er det hold, der har flyttet sig mest inden for kortest tid. For et år siden spillede de mod FC København i Europa League. Det er et forandret hold, og det er ikke kun Cristiano Ronaldo. Det er også Raphael Varane. De har vindere på holdet og også en god bredde, siger Andreas Kraul.

3. Bayern München

Robert Lewandowski (th) og resten af Bayern München vandt Champions League i 2019/20. (Foto: FILIP SINGER © Ritzau Scanpix)

- Det er vinderne fra 2020. Det er et hold, der ser ud til at score absurd mange mål. Bayern München er notoriske vindere. Både i Bundesligaen, men også i Europa. Jeg føler mig overbevist om, at Bayern står der igen i de afgørende kampe, siger Andreas Kraul.

- Bayern har så meget kvalitet, at de kommer langt. Ingen tvivl om det. I sidste ende bliver det et spørgsmål om, hvorvidt Julian Nagelsmann har redskaberne til at justere undervejs i kampene, siger Francis Dickoh.

2. Paris Saint-Germain

Tilgangen af Lionel Messi i Paris Saint-Germain får deres offensiv til at se skræmmende ud, mener Kraul og Dickoh. (Foto: DPPI/Jean Catuffe / IPA © IPA)

- Paris Saint-Germain har holdet til at vinde Champions League, fordi de også har adresseret nogle defensive mangler ved at hente Sergio Ramos og Gianluigi Donnarumma. De skal bære dem, så holdet kan bære at have historiens bedste offensiv på papiret. Neymar, Kylian Mbappe og Lionel Messi. Det kan du ikke få bedre, siger Francis Dickoh.

- Det giver noget dramaturgi, at Paris Saint-Germain jagter det opnåelige, men som år efter år virker uopnåeligt. Det kan godt ligge omkring klubben, at de ikke har vundet Champions League, siger Andreas Kraul.

1. Chelsea

Chelsea er regerende Champions League-mester. (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Ritzau Scanpix)

- Chelsea har lige vundet Champions League og er bare blevet endnu bedre. Der er ikke bare skruet lidt. Klubben har hentet Romelu Lukaku ind på den position, som der blev stillet flest spørgsmål til i sidste sæson, og han har allerede vist, hvor stor en gevinst han bliver for Chelsea, siger Andreas Kraul.

- De har en skive på ryggen. Alle vil slå Chelsea, fordi de er regerende mester. Det, at Chelsea har vundet Champions League sæsonen forinden, kan blive hårdt for dem, for det er holdet, man skal slå, og alle vil forsøge at være to, fem eller ti procent bedre mod Chelsea, siger Francis Dickoh.

Facebook
Twitter