Hollands fodboldforbund udsætter hel runde inden Ajax' CL-semifinale

Fodboldforbund aflyser hel runde for at give Ajax optimale betingelser før semifinalekamp mod Tottenham.

Ajax skulle have mødt nedrykningstruede De Graafschap den 28. april i sæsonens næstsidste runde, men den kamp er som de øvrige i runden udsat til senere. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)

Ajax Amsterdam møder op med helt udhvilede ben til den første semifinalekamp i Champions League mod Tottenham.

Torsdag besluttede det hollandske fodboldforbund at udsætte samtlige kampe i Æresdivisionen i weekenden før det første opgør den 30. april.

Ajax skulle have mødt nedrykningstruede De Graafschap den 28. april i sæsonens næstsidste runde, men den kamp er som de øvrige i runden udsat til senere.

Lasse Schöne, her nummer to fra højre, har været fast mand i Ajax' startopstilling i Champions League og fejrer sammen med sine holdkammerater at have spillet sig i CL-semifinalen. (Foto: MARCO BERTORELLO © Scanpix)

En fordel for al fodbold i Holland

Det indebærer, at den ordinære sæson i Holland bliver forlænget til 15. maj.

- Det virkelige dejlige er årsagen til, hvorfor det er nødvendigt - Ajax' semifinaleplads. Det er til fordel for ikke kun Ajax, men al fodbold i Holland, siger Eric Dudde, der er teknisk direktør for det nationale fodboldforbund.

På sin vej til semifinalen har Ajax med Lasse Schöne som fast mand i startopstillingen og med blandt andre Kasper Dolberg på bænken imponeret ved at slå både Real Madrid og Juventus ud.

Tottenham skal i kampen inden semifinalen

Tottenham og Christian Eriksen derimod slipper ikke for at trække i støvlerne i weekenden før Ajax-kampen. Den 27. april møder Tottenham på hjemmebane West Ham.

Ajax topper Æresdivisionen på en bedre målforskel end PSV Eindhoven. Begge klubber har 74 point efter 30 kampe.

Den 20. april møder Ajax FC Groningen på udebane, og tre dage senere er Vitesse modstanderen hjemme i Amsterdam.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk