I aften indleder HB Køge jagten på vigtige millioner mod 'den værste modstander'

Hvis HB Køge slår Juventus i kampen om en plads i Champions League-gruppespillet, vil et klækkeligt beløb følge med.

HB Køge fik klø af blandt andre Arsenal i sidste sæsons udgave af Champions League. I aften spiller sjællænderne første af to playoff-opgør om et nyt europæisk gruppespil. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Der er millioner på spil, når HB Køges fodboldkvinder i aften går på banen.

Opgøret er det første af to møder med Juventus i den afgørende kvalifikationsrunde til Champions Leagues gruppespil, og skulle det ende med samlet sejr over to kampe mod italienerne, kan den danske mesterklub se frem til at sætte mindst 3,5 millioner kroner ind på kontoen.

HB Køge, der er et relativt nyt navn i kvindefodbold, både nationalt og internationalt, rykkede i 2020 op i den bedste danske fodboldrække, og i sidste sæson stiftede klubben for første gang bekendtskab med gruppespillet i Champions League.

Aftenens opgør rangerer også ganske højt på ranglisten hos klubdirektør Per Rud, der var med til at starte HB Køge i 2009.

- Det er i hvert fald i top-3 over de vigtigste kampe i klubbens historie, siger direktør Per Rud til Ritzau.

Spillerne fra Køge har fordel af hjemmebane i det første opgør, mens returopgøret bliver spillet hos Juventus i Torino den 28. september.

Værst tænkelige modstander

Selvom alt kører på skinner i den danske liga, kan Per Rud og HB Køge ikke prale af at være favoritter mod den italienske storklub.

Juventus er en stærk modstander, som har siddet på den italienske fodboldtrone siden 2018 og sidste år nåede Champions League-kvartfinalen.

- Vi har virkelig trukket den værste modstander, vi kunne få. Der var en masse andre hold, vi ville have været favoritter imod. Men vi tager det som en udfordring, siger Per Rud.

Per Rud var et smut i Brøndby IF, men har ellers viet de sidste mange år af sit arbejdsliv til HB Køge. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Ritzau Scanpix)

Der er ingen tvivl om, at HB Køge er underdog i aftenens opgør. Det vurderer DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic, der skal kommentere kampen i LIGA på P4.

- Juventus er måske ikke toppen af europæisk fodbold, men de er i det der mellemlag. De havde en fantastisk sidste sæson, hvor de var tæt på at slå Lyon ud i kvartfinalen, som endte med at vinde Champions League, siger Arnela Muminovic.

Ifølge DR's fodboldkommentator handler det for alt i verden om at undgå et nederlag i det første opgør, hvis HB Køge skal have bare de mindste forhåbninger med i kufferten til Italien i næste uge.

- Køge skal gerne have en sejr, og det er ikke urealistisk, når jeg kigger tilbage på deres hjemmekampe i Champions League i sidste sæson, siger Arnela Muminovic.

Her tabte HB Køge 2-1 til Hoffenheim og 2-0 til FC Barcelona og burde have scoret flere mål i begge opgør.

CL-millioner vil varme efter underskud

HB Køge, der på herresiden har et hold i den næstbedste danske fodboldrække, havde ved udgangen af 2021 en negativ egenkapital på godt syv millioner kroner efter flere underskud i træk.

Klubben har ikke budgetteret med, at kvindeholdet snupper en plads i Champions League-gruppespillet, men et økonomisk rygstød vil varme i kassen.

- De penge, vi kan tjene i Champions League, kan være med til at rykke os et skridt længere som klub, og derfor er kampene mod Juventus rigtig, rigtig vigtige for os, siger Per Rud.

HB Køges kvindehold er på få år gået fra at være et hold i den næstbedste række til nu at være det klart stærkeste hold i Danmark.

Selvom HB Køge var nyoprykkede i 2020/21-sæsonen vandt klubben den danske kvindeliga med fem point ned til Brøndby IF. Triumfen blev gentaget i sommer. (Foto: Claus bech © Ritzau Scanpix)

Arnela Muminovic kalder udviklingen i det østlige Sjælland for "sensationel", siden de amerikanske ejere overtog klubben.

Som et eksempel på klubbens udvikling fremhæver hun en kamp tilbage i 2019, hvor fodboldkommentatoren slog HB Køge 4-0 med Sundby Boldklub i den næstbedste række.

- To år senere, i 2021, spiller de Champions League-gruppespil mod FC Barcelona. Det siger lidt om den vanvittige udvikling, der har været, siger Arnela Muminovic.

Flere og flere spillere i Køge-truppen kan kalde sig fuldtidsprofessionelle, og med flere penge i kassen er der mulighed for, at udviklingen fortsætter.

- Der er altid nok at bruge penge på i en fodboldklub, siger Per Rud.

- Vi er gået fra, at spillerne trænede om aftenen, til at vi nu har et fuldtidskoncept. Vi har en helt anden bredde på holdet nu end i begyndelsen, og vi lykkes også kontinuerligt med at hente topspillere. Den udvikling vil vi gerne fortsætte, siger Per Rud.

Aftenens kamp mod Juventus, der har danskerne Sofie Junge og Matilde Lundorf i truppen, spilles klokken 18.00 og kan følges i LIGA på DR LYD.