Kiksede fodboldskader

Fodboldspillere bliver ofte skadede. For de fleste sker i kamp eller til træning, men der findes en lang række eksempler på, hvordan spillere har fået bizarre skader. Dr.dk har kigget på nogle af de mest bizarre

Michael Steensgaard fik sin fodboldkarriere ødelagt da han skulle flyttet et strygebræt og en ondartet skulderskade brød op igen. Den slags bizarre skader er der mange eksempler på. (Foto: Kurt Petersen/Bent K. Rasmussen © Scanpix)

To fodboldskader står lysende klar for de fleste danske fodboldfans. Den første er da Allan Simonsen brækker benet i åbningskampen mod Frankrig i EM 1984. Mange hævder, at de kunne høre knoglen knække.

Den anden er da Henrik Andersens knæskal pludselig befinder sig på siden af knæet efter et sammenstød med en hollandsk spiller i EM semifinalen i 1992. Billedet af den forbavsede og forskrækkede Andersen, der sidder og skriger på hjælp står stærkt i erindringen.

Men det er langt fra alle fodboldspillere, som bliver skadede i kamp. Faktisk findes der en lang række eksempler på, hvordan spillere er blevet skadet på bizarre måder.

Dansk skade i top tre

Danske Michael Steensgaard var i 90'erne et kæmpemålmandstalent og blev købt af selveste Liverpool, hvor han blev skulderskadet.

Efter en genoptræning var han næsten blevet klar igen, da han skulle flytte et strygebræt hjemme. Da han løftede strygebrættet gik skulderen i stykker igen, og efterfølgende blev han erklæret fodboldinvalid.

- Jeg har fået en del røg for den skade. Mange har siden tilbudt mig at stryge mit tøj, siger Michael Steensgaard om episoden til dr.dk. Han kan godt se det sjove i det kan sagtens grine af sig selv.

- Min skade har en gang ligget i top tre over de mærkeligste skader i England, siger Michael Steensgaard.

Mange mærkelige målmandsskader

Andre målmænd kan nu også. Roy Carrol fra West Ham samlede bolde op inde i et mål under træningen, da hans fod blev fanget i nettet og han skadede sit knæ.

Richard Wright var målmand hos Everton da han skvattede over et skilt under opvarmning foran mål. På skiltet var en advarsel mod at varme op foran mål. Samme spiller skadede sin skulder, da han faldt gennem et loft i et forsøg på at pakke sine kufferter væk.

Dave Beasant gav sig selv 8 ugers skadepause da han i 1993 tabte en flaske salatdressing på sin fod, og beskadigede en sene i storetåen.

Farligt at se fjernsyn

David James forstrak en muskel i sin ryg, da han skulle række ud efter sin fjernbetjening, og han også en gang forstrukket sin skulder på en fisketur, hvor han skulle hive en stor karpe i land.

I 1975 blev Manchester United målmand Alex Stepney skadet da han fik vredet sin kæbe af led fordi han råbte af sine forsvarsspillere under en kamp mod Birmingham

Santiago Canizares gik glip af VM i 2002 da han kom til at smadre en aftershave og fik trådt i et glasskår, som skadede en sene i storetåen

Kasey Keller, som var målmand på det amerikanske landshold, slog sine egne fortænder ud, da han skulle hive sine golfkøller ud af bagagerummet på sin bil.

Mere farligt fjernsynskiggeri

Nu er det ikke kun målmænd, som gør skade på sig selv. Liam Lawrence faldt over sin hund og blev skadet, mens Rio Ferdinand, som i aften spiller på Aalborg Stadion for Manchester United, blev også skadet af at se tv. Han sad så længe med benene oppe på bordet, at han til sidst fik beskadiget en sene bag sit knæ.

Alan Wright var ikke verdens højeste fodboldspiller, og det lykkedes ham at forstrække sit knæ, da han skulle nå speederen i sin nye Ferrari. Efterfølgende byttede han bil til en Rover.

Mange tv-seere vil kunne huske, hvordan Steve Morrow brækkede sit kraveben, da han faldt ned fra skuldrene af Tony Adams under fejringen af League Cup finalen i 1993.

Ude godt - hjemme farligst

De fleste ulykker sker i hjemme. Det kan David Batty sikkert genkende, da han blev skadet i sin akillessene. Det var hans lille barn, der kørte over hans fod med en trehjulet cykel.

Darren Barnard måtte sidde udenfor i fem måneder med et overrevet ledbånd i knæet efter han gled på køkkengulvet i pyt af tis fra hans hundehvalp, mens Leroy Lita blev skadet da han ganske uskyldigt han vågnede op og strak sig. Det beskadigede hans skulder.

Rosenborgs canadiske landsholdskeeper Lars Hirchfeld var ved at spise morgenmad. Da han ville skære sig et stykke ost smuttede ostehøvlen, og han skar faktisk lidt af toppen af fingeren.

Dr. Vassel og boremaskinen

Aston Villas angriber Darius Vassel forsøgte sig som handyman/handylæge ved at gribe den første og bedste boremaskine og bore igennem sin tånegl fordi han håbede det ville løsne for trykket på en opsvulmet tå.

Dr. Vassel fik betændelse i tåen og måtte en tur til lægen. Til gengæld kunne han holde fri fra fodbold en rum tid.

Man skulle tro, at trænerne ikke behøvede at bekymre sig om skader når superliga kampene bliver aflyst. Men da en kamp mellem Brøndby og Silkeborg blev aflyst på grund af usædvanlig meget vand på banen valgte spillerne nemlig at gå i vandkamp på den oversvømmede bane, og så blev Morten 'Duncan' Rasmussen ledbåndsskadet.

Til sidst skal vi runde de slikkede italienske spillere. De kan også dumme sig til skader. Efter træningen faldt Milans Gennaro Gattuso i et hul mellem de to udskiftningsbænke, og det gik ud over hans hånd, så han skulle opereres.

Herunder kan du skrive din egen eller klubkammerats kiksede skade. Denne artikels forfatter fald over sine egne ben i et baglænsløb og brækkede en knogle i hånden med seks uger i gips til følge.

Facebook
Twitter