Klopp: Liverpool hører til blandt Europas top-8

Liverpool har bevist, at holdet er på vej tilbage til toppen af europæisk fodbold, mener den tyske manager.

Liverpool-manager Jürgen Klopp er glad for, at klubben igen har kvalificeret sig til kvartfinalerne i Champions League efter ni års fravær. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © PAUL ELLIS)

For første gang i ni år er Liverpool kvalificeret til kvartfinalerne i Champions League.

Det står klart, efter at englænderne sendte FC Porto ud af turneringen med 0-0 på hjemmebane tirsdag aften, efter at første opgør endte 5-0 til de rødblusede i Portugal.

Sidste gang, Liverpool stod i en Champions League-kvartfinale, var i 2009, hvor holdet blev sendt ud af Chelsea.

- Det føles ærligt talt godt. Det føles rigtigt godt. Jeg ved ikke, hvordan det føles for folk, der har ventet så længe på det, men det føles godt, siger Liverpool-manager Jürgen Klopp.

Tyskeren, der førte sin tidligere klub Borussia Dortmund til finalen i Champions League i 2012, mener, at Liverpool er på rette vej mod tidligere tiders storform.

- Der er en god udvikling i Liverpool i øjeblikket. Men hvis ikke du beviser det i turneringer som Champions League, så er der ingen, der lægger mærke til det, siger han.

- Så jeg er glad for, at vi tog skridtet på vegne af alle omkring holdet. Vi har gjort det, det er godt, og nu skal vi fortsætte, siger Klopp.

Målet er semifinaler

Jürgen Klopp er i gang med sit tredje år i klubben. Han mener, at præstationerne i Champions League er i tråd med hans egne forventninger til holdets udvikling.

- I år hører vi til der (i kvartfinalerne i Champions League, red.). Det burde ikke være en stor overraskelse, og næste runde bliver meget svær, da der er syv gode hold tilbage, siger Klopp, der stadig tror på videre avancement i Europa.

- Jeg tror på, at vi har en chance for at nå semifinalerne. Det er selvfølgelig målet, tilføjer Klopp.

Porto-træner Sergio Conceicao mener, at Liverpool kan gå hele vejen og vinde trofæet i Champions League.

- Liverpool er helt sikkert et af de hold, der kan vinde i år. De er virkelig gode, og det ved alle, siger Conceicao.

/ritzau/Reuters

Facebook
Twitter