Kongeklubben har kurs mod semifinalen - Vaklende City-hold fik vigtig luft med sen scoring

Real Madrid vandt tirsdag aften 3-1 over Liverpool i Champions League-kvartfinalen. I aftenens andet opgør vandt Manchester City 2-1 over Dortmund.

Real Madrid (tv.) kunne juble efter en 3-1 sejr over Liverpool. I England sikrede City sig sejren med en sen scoring mod Dortmund. (© (c) Ritzau Scanpix)

Det var hjemmeholdenes aften, da årets første kvartfinaler i Champions League blev sparket i gang.

Under spanske himmelstrøj sikrede Real Madrid sig gode kort på hånden, da de vandt 3-1 over Liverpool, mens Manchester City med en sen 2-1 scoring lagde maksimalt pres på Dortmund inden returopgøret i Tyskland.

For madrilenernes vedkommende kan de i høj grad takke et sløjt Liverpool-forsvar for deres sejr.

Hjemme på den midlertidige hjemmebane, Alfredo Di Stéfano Stadium, vandt spanierne 3-1 efter to scoringer af Vinicius Junior og en af Marco Asensio.

Mohamed Salahs udebanemål giver dog Liverpool en smule håb før det omvendte opgør på Anfield i næste uge.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har sæsonen igennem kæmpet hårdt for at fikse de problemer, der blandt andet er skabt af langvarige skader til stopperne Virgil van Dijk, Joe Gomez og Joel Matip.

I tirsdagens kvartfinale var de defensive problemer tydelige.

Ved Real Madrids mål til 1-0 slog den tyske landsholdsspiller Toni Kroos en lang bold ned bag gæsternes firebackkæde. Lynhurtige Vinicius Junior var hurtigst på bolden og sparkede nemt spanierne foran efter 27 minutter.

Vinicius Junior sendte Real Madrid foran 1-0 efter 27 minutter. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

Gæsternes defensiv var i gavehumør, og det kostede igen ni minutter senere.

Asensio opsnappede en håbløs tilbagelægning fra Trent Alexander-Arnold, vippede elegant over Alisson Becker og sparkede bolden i nettet.

Kun en stor afbrænder af Asensio forhindrede Real Madrid i at komme på 3-0, efter at lejesvenden Ozan Kabak kiksede et forsøg på at spille bolden tilbage.

Liverpool havde brug for lidt offensiv kreativitet for at komme tilbage i opgøret, og det kom fem minutter inde i anden halvleg.

Diogo Jota tog sagen i egen hånd, da han driblede et par meter uden for feltet. Hans kiksede skudforsøg fandt Salahs fødder, og egypteren kvitterede med en reducering.

Egyptiske Mohamed Salah (th.) var vaks ved havelågen, da Liverpool-spilleren reducerede til 1-2 kort inde i anden halvleg. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)

Så var udgangspunktet pludselig et helt andet for begge hold, men Vinicius sørgede for en komfortabel hjemmesejr med sin anden scoring i opgøret.

Efter 65 minutter satte han indersiden på et indlæg fra Luka Modric, og Alisson fik blot dirigeret bolden i eget net med handsken.

3-1-resultatet passede Real Madrid godt, og Zinedine Zidanes tropper har nu gode forudsætninger for at spille sig i semifinalen.

Sen City-scoring sikrede fornuftigt udgangspunkt

I tirsdagens anden kvartfinale var det lige ved at ende med et noget overraskende resultat, da Manchester City og Borussia Dortmund tørnede sammen.

Premier Leagues ubestridte tophold vandt ganske vist 2-1, men først efter en scoring i den ordinære spilletids sidste minut af det 20-årige stortalent Phil Foden.

Kort forinden lavede Marco Reus et potentielt vigtigt udebanemål, da han udlignede til 1-1.

Resultatet betyder, at City har en lille fordel inden næste uges returopgør i det tyske, hvilket må ærgre Dortmund, der var godt med i opgøret.

Begge hold bød sig til i kampens indledning, og efter kun små 20 minutter var der scoret.

Det hele startede med et skidt forsøg på en aflevering af Emre Can, som endte lige i fødderne på Riyad Mahrez. Så gik det hurtigt den anden vej.

Ti sekunder senere stod Mahrez selv med bolden nær Dortmunds baglinje. Kevin De Bruyne, der med en lang dribletur havde ført bolden ned til tyskernes ende, fik den serveret foran mål og kunne nemt sende City i front.

Kevin De Bruyne (tv.) gav holdkammerat Riyad Mahrez' (th.) oplæg fornem behandling, da belgieren sendte City foran 1-0 efter 19 minutter. (Foto: Phil noble © Scanpix)

Emre Can så ud til at blive den helt store skurk, da han lidt efter lod til at have begået straffespark, men efter et VAR-tjek kunne tyskeren ånde lettet op.

Dortmund så ud til at få noget at glæde sig over, da Jude Bellingham kort før pausen stjal bolden for næsen af City-keeper Ederson og trillede den ind i et tomt mål.

Men dommeren fløjtede hurtigt for frispark til den brasilianske målmand, der smed sig i smerter efter at være blevet ramt på tåen af Bellingham, men hurtigt var klar igen.

Gæsterne affyrede et nyt advarselsskud kort efter pausen, da Erling Haaland blev sendt i dybden og endte en-mod-en med Ederson. Den norske bomber var dog kommet så tilpas meget ud af balance, at City-målmanden forholdsvis nemt kunne blokere skuddet.

Der skulle gå 83 minutter, før Dortmund fik prikket hul på målbylden. City virkede ellers til at være nogenlunde i kontrol, i takt med at slutfløjtet nærmede sig.

Men Marco Reus ville det anderledes. Efter flot kombinationsspil endte bolden ved tyskeren i feltet, og Reus sendte den køligt forbi Ederson.

City svarede dog hurtigt igen, da Phil Foden sikrede det engelske mandskab en fordel inden returopgøret med sin scoring i 90. minut.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk