Liverpool på kurs mod avancement og danskere på exit-randen: Tre ting, vi lærte af tirsdagens Champions League-kampe

Tirsdag blev der spillet otte kampe i Champions League-gruppespillet.

Virgil van Dijk jubler over Liverpools sejr. (Foto: Gabriel bouys © Ritzau Scanpix)

Tirsdag aften nåede fire af Champions League-grupperne halvvejspunktet, da der var fuld runde i Europas fineste klubfodboldturnering.

Det blev et festfyrværkeri af mål med hele 35 scoringer på tværs af de otte kampe og masser glimrende fodbold.

Sammen med DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul får du her de tre vigtigste nedslag efter runden:

Ajax imponerer i stor sejr mod Dortmund

Mohamed Daramy fik otte minutter på banen mod Dortmund. (Foto: Peter Dejong)

Det var nok de færreste, der lige havde set den komme, at Ajax sendte Dortmund hjem fra Holland med et 4-0-nederlag i bagagen.

- Det er imponerende, hvordan Ajax kan blive ved med at sammensætte offensive, seværdige fodboldhold, der samtidig kan levere resultater.

- Tre kampe, ni point og 11-1 i målscore sender nærmest Ajax videre allerede, og det er fint for Mohamed Daramy at være en del af, siger Andreas Kraul.

Mohamed Daramy blev indskiftet efter 82 minutter, da Ajax var foran 4-0. Et selvmål af Dortmunds Marco Reus, samt scoringer fra Daley Blind, Antony og Sebastien Haller havde sendt Ajax på sejrskurs.

- At få sine første otte minutter i Champions League i en sejr på 4-0 over Dortmund er en fin måde at møde den turnering for Mohamed Daramy, siger Andreas Kraul.

Liverpool sætter kurs mod knockout-kampene

Mohamed Salah blev matchvinder for Liverpool mod Atletico Madrid. (Foto: ISABEL INFANTES © PA Wire/PA Images)

Det blev til en hård kamp, da Liverpool var på besøg hos Atletico Madrid på Wanda Metropolitano, men den engelske klub trak sig sejrrigt ud af opgøret, blandt andet takket være to scoringer fra Mohamed Salah.

- Liverpool ser skarpe ud, og det skyldes ikke mindst Mohamed Salah i voldsomt god form. Ni kampe i træk har egypteren scoret for Jürgen Klopps hold, og flere af målene har endda været deciderede perler, siger Andreas Kraul.

Mohamed Salah er den første Liverpool-spiller til at score i ni kampe i træk. Med sejren lægger Liverpool sig i toppen af gruppe B med fem point ned til Atletico Madrid på andenpladsen, mens Porto og Milan følger på tredje- og fjerdepladsen.

- Egentlig lignede Liverpools gruppe en potentielt tæt affære på papiret, men med maksimumpoint halvvejs kan englænderne allerede nu begynde at prioritere kræfterne i tryg forvisning om, at de nok skal gå videre, siger Andreas Kraul.

Skidt dag for de øvrige danskere

Den danske landsholdsanfører, Simon Kjær, i aktion for sin klub Milan. (Foto: Pedro Nunes)

Der var tre danskere i aktion i Champions League, men det var kun Mohamed Daramy, der med en 4-0-sejr med Ajax, kunne notere sig en succesoplevelse.

Yussuf Poulsen fik små ti minutter på banen i RB Leipzigs 2-3-nederlag mod PSG, mens Simon Kjær spillede hele kampen for Milan i 0-1-nederlaget til FC Porto.

- Det var ikke nogen super tirsdag for de danske landsholdsspillere ud over Mohamed Daramy i Ajax.

- Både Yussuf Poulsen med Leipzig og Simon Kjærs Milan tabte igen, og begge klubber har nu nul point efter tre kampe. De ser begge ud til at være sat af i grupperne. Især Leipzig får svært ved at indhente PSG og Manchester City, siger Andreas Kraul.

FacebookTwitter