Liverpool venter: FC Midtjylland havner i vild Champions League-gruppe

De danske mestre har torsdag fundet klubbens tre modstandere i årets Champions League-gruppespil.

Der venter FC Midtjylland opgør mod blandt andre Liverpool i efterårets Champions League-gruppespillet. (Foto: Harold Cunningham © Scanpix)

FC Midtjylland skal op mod Liverpool, Ajax og Atalanta i Champions Leagues gruppespil.

Det står klart efter torsdagens lodtrækning i schweiziske Geneve.

De danske mestre havnede i den stærke gruppe D, hvor vinderen fra 2019 fra Liverpool formentlig er den hårdeste modstander.

Ifølge DR Sportens fodboldkommentator Andreas Kraul venter der FC Midtjylland nogle fede kampe.

- Det er jo en kongelodtrækning. Måske ikke sportsligt set i forhold til at gå videre fra gruppen, men hvis man ser på de klubber, som har den fedste form for fodbold. Det bliver sjovt og fedt.

- Claus Steinlein stod allerede og hoppede onsdag, da der var tale om at få Liverpool til MCH Arena. Det samme gælder nok Jørn Kjær, Simon Kjærs far, som er en endnu større Liverpool-fan. Generelt er der er så mange fans af dem i Danmark og i Midtjylland, så det giver lidt ekstra – også hvis det kunne lykkes at drille dem. Men at få de engelske mestre med Jürgen Klopp er toppen, siger Andreas Kraul.

Håbet om videre avancement til europæisk forårsfodbold skal formentlig findes i gruppens tredjeplads, der giver adgang til Europa Leagues 1/16-finaler. Omendt det også bliver svært.

- Der er jo altid en mulighed for at gå videre, men den er meget lille, og det som FC Midtjylland kunne have håbet, var at de kunne have fået et blødere hold fra tredje lag, måske Olympiakos eller Dynamo Kiev. Men at de så ender med Atalanta, som virkelig imponerede i Europa sidste år, det er en hård en, siger Andreas Kraul.

Direktørens håb

På forhånd havde FCM-direktør Claus Steinlein håbet på at møde Jürgen Klopps mandskab, der i sidste sæson suverænt vandt det engelske mesterskab for første gang i 30 år.

Derudover venter to møder med Ajax fra Holland og italienske Atalanta, der i sidste sæson imponerede i Europas største klubturnering med en plads i kvartfinalerne.

Gruppespillet skydes i gang om tre uger, og cheftræner Brian Priskes mandskab skal dermed på den første opgave 20. eller 21. oktober. Det er endnu uvist, hvem FCM lægger ud mod.

Forud for lodtrækningen var de 32 deltagende hold i gruppespillet inddelt i fire forskellige seedningslag med FCM i nederste lag.

Dermed stod det på forhånd klart, at midtjyderne ville få hård modstand i klubbens første CL-gruppespil nogensinde.

200 millioner i klubkassen

FCM har spillet sig ind i gruppespillet med sejre over de bulgarske, schweiziske og senest tjekkiske mestre.

Onsdag slog FCM på hjemmebane Slavia Prag med 4-1 efter et stort comeback med tre scoringer i de sidste ti minutter. Tidligere er også Ludogorets og Young Boys blevet elimineret af midtjyderne.

FC Midtjylland spillede sig med en sejr på 4-1 onsdag over Slavia Prag i Champions League-gruppespillet. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Allerede før gruppespillet er gået i gang, er FCM sikker på at tjene styrtende på deltagelsen - op mod 200 millioner kroner, og beløbet vil stige yderligere, hvis danskerne klarer sig godt.

De regerende CL-mestre fra Bayern München skal i gruppe A møde Atlético Madrid, RB Salzburg og Lokomotiv Moskva.

I gruppe G er der lagt op til to møder mellem Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, når FC Barcelona og Juventus står over for hinanden. Dynamo Kiev og Ferencváros er også med i gruppen.

Christian Eriksens Inter står i gruppe B over for Real Madrid, Shakhtar Donetsk og Borussia Mönchengladbach.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter