Lykketræf sikrer Brøndby-overraskelse: ’Det var et virkelig flot mål'

Det var lidt af en overraskelse, at Brøndby kunne slå de svenske mestre, og sejren var nok heller ikke helt fortjent.

Nanna Christiansen var en af de bærende kræfter, da Brøndby hentede en flot sejr i Champions League (arkivfoto) (Foto: Jens Dresling)

Så længe bolden er rund, så kan alt ske. Er det ikke det, man siger?

Brøndbys sejr i aftes over de svenske mestre Pitea på udebane i Champions League i kvindefodbold var en overraskelse, uden at man kan kalde det en sensation.

Men som kampen udviklede sig, er der god grund til at have det helt store smil på i Brøndby-bussen på vej hjem fra Sverige. 1-0-sejren var nemlig en af dem, der skulle kæmpes for.

- Vi var rigtig pressede hele kampen igennem, siger Brøndby-profilen Nanna Christiansen.

- De lagde et virkelig hårdt pres på os, og vi kunne ikke finde vores normale gode spil frem. Pasningerne sad der bare ikke.

Skudstatistikken siger, at Pitea havde 19 skud på mål, mens det danske hold havde sølle to. Men man kan altså komme langt med hård fight.

- Vi stod virkelig godt defensivt, når de kom med deres lange bolde. Vi arbejder stenhårdt og kæmper for hinanden, og så tror vi på, at den ene chance kan være afgørende for os, siger Nanna Christiansen.

Og det var lige sådan, at det endte. Kort før pausen får Nanna Christiansen bolden, og hun sender den med det samme videre til Brøndbys brandvarme angriber Nicoline Sørensen.

- Hun banker den afsted helt oppe i krydset, hvor den rammer overliggeren. Det var et helt vildt flot mål, lyder det fra Nanna Christiansen.

Den 26. september venter der så den meget vigtige returkamp på hjemmebane. Opgaven bliver stadig utrolig svær trods det gode udgangspunkt.

Men sejren har givet optimisme i Brøndby-lejren, der nyder at være med til at lave store resultater internationalt.

- Når vi spiller Champions League og vinder kampe her, så er det klart nogle af de største oplevelser. Det er virkelig nogle fede kampe og en fed oplevelse. Det gavner vores hold, fordi det er et vildt ungt hold. Så forhåbentlig kan vi få flere af de her oplevelser, siger Nanna Christiansen.

- Vi skal helt klart være meget bedre i returkampen. Det er virkelig vigtigt, fordi så har vi meget større muligheder. Men det bliver virkelig svært, lyder det fra den danske landsholdsspiller.

Fortuna Hjørring vandt også deres første kamp i Champions League og har det samme udgangspunkt som Brøndby før returkampen med en 1-0-sejr. Desuden fik Pernille Harder en formidabel start på Champions League med en 10-0-sejr og tre mål.

Facebook
Twitter