Man. United vandt dramatisk CL-finale

To scoringer, skud på træværket, et rødt kort og en afgørelse i straffesparkskonkurrence. CL-finalen mellem Man. United og Chelsea havde det hele.

Edwin van der Sar blev helten for United, da han reddede to forsøg i straffesparkskonkurrencen (Foto: Franck Fife © Scanpix)

Champions League-finalen 2007/2008 blev et drama. Hurtige scoringer åbnede kampen. Der blev kæmpet hårdt. Spillet i højt tempo. Uddelt et rødt kort. Og så blev det hele afgjort i en dramatisk straffesparkskonkurrence.

Manchester United trak det længste strå, da målmand Edwin van der Sar reddede forsøget fra 11 meter-pletten fra Anelka og sørgede for United-sejr på 7-6.

Forinden havde Cristiano Ronaldo som femte skytte brændt sit forsøg. Det betød, at Chelsea-anfører John Terry kunne sikre sit hold trofæet, da han gik til bolden som tiende skytte lidt senere. Men han gled og brændte.

Og da van der Sahr så reddede Anelkas skud kunne United-spillerne overfalde deres målmand i jubel.

Cristiano Ronaldo efter sin ?bningsscoring p? Luzhniki Stadion. (Foto: Anatoly Maltsev © Scanpix)

Ronaldo åbnede kampenHavde man på forhånd frygtet en kedelig og taktisk affære, blev det heldigvis ikke tilfældet. I hvert fald ikke efter Cristiano Ronaldos åbningsscoring efter 26 minutter.

Alex Fergusons tropper havde indtil da domineret opgøret og stået for det offensive spil, mens Chelseas taktik var lagt mere defensivt an.

Ferguson havde begået en lille genistreg på taktikbrættet ved at sætte Ronaldo over i venstre side, hvor han stod overfor Michael Essien. Flere gange blev Essien overlistet af den portugisiske wonderboy, der fik lov til at sende flere indlæg ind mod Carlos Tevez i feltet.

Essien så heller ikke for heldig ud, da Ronaldo åbnede kampen efter 26 minutter. Portugiseren gled af på Essien og trak sig fri i feltet, så han kunne stige til vejrs og møde et perfekt indlæg fra venstrekanten, som Wes Brown efter en 1-2 med Paul Scholes lagde til rette. Ronaldo satte bolden sikkert forbi Petr Cech i Chelsea-målet.

Cristiano Ronaldo efter sin ?bningsscoring p? Luzhniki Stadion. (Foto: Darren Staples © Scanpix)

Efter scoringen eksloderede kampen i målchancer i begge ender af banen. Dog fortsat med United i førersædet, da holdet kunne lukrere på, at Chelsea måtte satse offensivt, og derfor opstod der kontrachancer. Carlos Tevez havde to gode muligheder for at fordoble føringen, men Cech stod i vejen.

Og så, helt ud af det blå, opstod der pludselig en chance til Chelsea kort før pausen. Michael Essien lagde et indlæg ind i feltet. Bolden ramte Rio Ferdinand i ryggen, og Frank Lampard, der havde taget et af sine typiske dybe løb ind i feltet, fik lidt heldigt kontrol over bolden og sendte den ind bag Edwin van der Sar.

Chelsea overtog styringenDermed var der lagt op til en indledning på 2. halvleg, hvor Chelsea ville finde tilbage til det defensive udgangspunkt.

Men selv om det taktiske oplæg for 2. halvleg måske nok var defensivt, så havde Chelsea-spillerne så meget fysisk power, at de fik presset United tilbage på banen.

Kampen tippede helt over til London-holdets fordel i anden halvleg, hvor især tyske Michael Ballack var i hople i både oplæggeren og afslutterens rolle. Til gengæld gled Cristiano Ronaldo fuldstændig ud af kampen.

Didier Drogba havde halvlegens største chance, da han efter 76 minutter trykkede af, men ramte stolpen.

Scoringerne udeblev, og da kampuret nærmede sig 90 minutter, blev det en taktisk affære, hvor ingen af holdene turde satse på at lukke kampen.

Drogba så rødtDerfor måtte spillerne ud i forlænget spilletid, og kampens høje tempo begyndte at sætte sit præg på spillerne. Flere af dem fik kramper, og der blev skiftet flittigt ud og ind.

Ind ville bolden til gengæld ikke - også selv om Ryan Giggs havde et fantastisk skud, der blev reddet af John Terry på stregen, og i den modsatte ende ramte Frank Lampard overliggeren.

Chelsea måtte undvære Drogba i de sidste minutter af kampen, da han så rødt for at lange ud efter Nemanja Vidic.

Derfor måtte de to lange keepere, Petr Cech og Edwin van der Sahr, træde i karakter og tage imod skuddene i straffesparkskonkurrencen.

Cristiano Ronaldo efter sin ?bningsscoring p? Luzhniki Stadion. (Foto: Franck Fife © Scanpix)

 

ExternalContent

Facebook
Twitter