Manchester City leverer comeback: Vinder CL-brag i Madrid

Englænderne var nede med 0-1, men slog alligevel Real Madrid. I Frankrig vandt Lyon 1-0 over Juventus.

Kevin De Bruyne blev matchvinder for Manchester City med en scoring på straffespark. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

Manchester City er truet af europæisk udelukkelse i de kommende to år, men den engelske storklub har tilsyneladende tænkt sig at holde sig i live i Champions League så længe, som overhovedet muligt.

I den første af to ottendedelsfinaler hentede Josep Guardiolas mænd en stærk 2-1-sejr på udebane over Real Madrid og har dermed fremragende kort på hånden til returopgøret.

Her må Real Madrid klare sig uden anfører Sergio Ramos, der fik rødt kort for en nødbremse i slutfasen og nu står til karantæne.

De engelske gæster var ellers bagud 0-1 indtil 12 minutter før tid, inden de med en slutspurt fik vendt opgøret på hovedet med to udebanemål, der kan få stor betydning i det samlede regnskab.

Først sørgede Gabriel Jesus for udligningen, inden Kevin De Bruyne scorede sejrsmålet på straffespark med seks minutter igen.

Set over 90 minutter var giganternes opgør ellers lige så jævnbyrdigt, som man kunne forvente.

Noget chanceorgie var der ikke tale om, og især i en tempofyldt første omgang kneb det for begge hold med at spille sig frem til oplagte muligheder.

Men efter pausen kom der gang i sagerne i de to straffesparksfelter, og lidt ud af det blå bragte Real Madrid sig i front på et tidspunkt, hvor det var City, der havde kontrol over kampen.

  • Isco (tv.) bragte Real Madrid foran 1-0 efter en time. (Foto: Pierre-Philippe Marcou © Scanpix)
  • Pep Guardiola (bagerst) og Zinedine Zidane stod for første gang nogensinde overfor hinanden på som trænere. (Foto: JuanJo Martin © Scanpix)
  • Ondt blev værre for hjemmeholdet, der til sidst også måtte se Sergio Ramos blive vist ud for en nødbremse. (Foto: Susana Vera © Scanpix)
1 / 3

Vinicius Junior snuppede bolden fra en uopmærksom Kyle Walker og kunne servere den for holdkammeraten Isco, der let sendte den i nettet.

Føringsmålet bragte dog kun momentan sikkerhed på hjemmeholdet.

Da Manchester City skruede tempoet op i slutfasen, indfandt fejlene sig blandt Real-spillerne.

Målmand Thibaut Courtois så ikke overbevisende ud, da Gabriel Jesus headede udligningen ind efter Kevin De Bruynes flotte forarbejde.

Og seks minutter før tid begik Daniel Carvajal et åbenlyst straffespark, da han fældede indskiftede Raheem Sterling med en klodset tackling.

Dermed er Real Madrid pisket til at lave minimum to mål i returopgøret i Manchester, der spilles 17. marts.

Andersen og Lyon nedlægger Juventus

I sidste sæson forlod Lyon Champions League efter ottendedelsfinalerne, men nu er der lagt i ovnen til, at den franske klub kan nå videre og skabe det bedste resultat siden semifinalen i 2010.

Onsdag vandt Lyon nemlig den første ottendedelsfinale på hjemmebane over Juventus med 1-0.

Lyon stillede med tre stoppere i forsvaret, men det til trods måtte danske Joachim Andersen tage plads på bænken, indtil han blev skiftet ind ti minutter før tid.

Danskeren var med til at modstå et intenst Juventus-pres i slutfasen, men fra bænken havde Andersen set sit hold være bedst i store dele af kampen.

Især i første halvleg var Lyon klart bedst og mest nærgående. Efter 20 minutter brændte det første gang på, da franskmændenes Karl Toko Ekambi kastede sig frem ved forreste stolpe og headede på tværribben.

I den anden ende havde Juventus et par frispark i fine positioner, men der kom ikke andet ud af det end en hovedskade til stopperen Matthijs de Ligt. Mens han blev lappet sammen, udnyttede Lyon det mandskabsmæssige overtal.

Houssem Aouar brød igennem i venstre side af feltet og serverede for Lucas Tousart, der foran mål bugserede bolden i mål til 1-0 efter en halv time.

  • Franskmændene bragte sig foran efter en halv time. (Foto: JEAN-PHILIPPE KSIAZEK © Scanpix)
  • Cristiano Ronaldo forsøgte, men lykkedes ikke med meget onsdag aften i Lyon. (Foto: Philippe Desmazes © Scanpix)
  • Juventus-træner Maurizio Sarri gestikulerer på sidelinjen. (Foto: GUILLAUME HORCAJUELO © Scanpix)
1 / 3

I halvlegens resterende kvarter havde Lyon flere fine forsøg, der kunne have fordoblet føringen. Særligt Karl Toko Ekambi var skydelysten med kvalificerede afslutninger.

Hos Juventus var det, som om holdkammeraterne blot håbede på magi fra Cristiano Ronaldo. Den udeblev. Hans lidt slatne forsøg fra kanten af feltet gik et par meter forbi.

I anden halvleg sværmede Juventus om Lyon-feltet, da hjemmeholdet trak sig lidt længere tilbage, men det var stadig småt med åbne italienske muligheder.

Midtvejs kom den så endelig til Paulo Dybala, hvis afslutning pilede forbi den ene opstander.

Presset blev kun større i slutfasen. Ronaldo ville have et straffespark, men fik det ikke, og Dybala sendte bolden i mål, men fik det annulleret marginalt for offside.

Men med Andersen på banen til sidst stod Lyon for presset og har dermed et fint udgangspunkt før returkampen i Torino.