OB faldt på El Madrigal

OB tabte 0-3 til Villarreal og kommer ikke med i Champions League-gruppespillet. Forude venter dog et gruppespil i Europa League.

Giuseppe Rossi scorede to af målene for Villarreal. (Foto: Josep Lago © Scanpix)

OB tabte 0-3 til Villarreal og kommer ikke med i Champions League-gruppespillet. Samlet blev det til en 3-1 sejr til spanierne, der dermed går videre i den fineste klubturnering, mens fynboerne må nøjes med gruppespillet i Europa League.

OB var under pres i første halvleg af aftenens kamp på El Madrigal i den lille by Vila-Real. Men fynboerne leverede en fornuftig indsats, først og fremmest defensivt. Villarreals Giuseppe Rossi havde et par gode forsøg, men OB-målmanden Stefan Wessels leverede fine redninger.

Kort inde i 2. halvleg begyndte drømmen at blive til et mareridt for OB. Giuseppe Rossi satte foden på et indlæg, og i første omgang reddede målmand Stefan Wessels faktisk bolden, men tyskeren kunne ikke holde fast i den, og så røg bolden i mål.

Et kvarter senere var OB-keeperen dog uden chance, da Rossi scorede sit andet mål, men Wessels så igen meget skidt ud, da Carlos Marchena afgjorde kampen med målet til 3-0.

Pres fra første fløjt

Villarreal havde allerede fra første fløjt sat fynboerne under et massivt pres. Spanierne slog nærmest en jernring om OB's målfelt, og kun et par refleksredninger fra en på det tidspunkt godt spillende Stefan Wessels gjorde, at stillingen var 0-0 ved pausen.

På trods af spaniernes offensive start havde OB midt i første halvleg fået skubbet spillet en smule længere frem på banen. Eric Djemba-Djemba og Kalilou Traoré sørgede på midtbanen for at bringe lidt ro over OB's spil, og det gav forsvaret tid til at puste ud.

Flere professionelle frispark fra OB gjorde også, at Villarreal ikke kunne fastholde det høje tempo og det dybe pres i alt for lang tid af gangen.

Efter pausen fortsatte Villarreal sit stormløb mod OB-målet, og det gav altså pote efter fem minutter, da Giuseppe Rossi tæt under mål scorede sin og Villarreals første kasse med hjælp fra OB's målmand.

Det blev startskuddet til en sort anden halvleg for OB og Stefan Wessels.

Som om det samlede nederlag ikke var nok smerte for OB, så måtte fynboerne også spille kampen færdig med 10 mand. Bashkim Kadrii fik et dumt rødt kort 20 minutter før tid, da han helt unødvendigt flæskede Cristian Zapata og fik sit andet gule kort.

Fem minutter senere havde begge hold dog lige mange spillere på banen, da Villarreals Borja Valero blev smidt ud, efter at han havde nikket Andreas Johansson en skalle i maven.

Kampen endte i det hele taget med en ond stemning på banen, hvor der blev begået flere grimme frispark.

OB-træner Henrik Clausen havde i startopstillingen valgt at ofre anfører Chris Sørensen til fordel for franske Bernard Mendy som venstreback. Også Peter Utaka, der har haft en mindre skadespause, startede på bænken.

De kom begge på banen med 10 minutter tilbage af kampen. Hverken Sørensen eller Utaka kunne dog gøre noget som helst ved kampens udfald.

Fynboerne må derfor sande, at drømmen om Champions League i denne omgang blev smadret af et spansk hold og en tysk målmand.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter