Offensiv FCK-spiller: Tager gerne højrebacken mod Vardar

Nicolaj Thomsen er klar til at vikariere i forsvaret i FC Københavns jagt på Champions League.

Nicolaj Thomsen var også med i første opgør mod Vardar - dog ikke på højreback. (Foto: GEORGI LICOVSKI © Scanpix)

FC København har en klar opgave at løse. Onsdag aften kommer Vardar på besøg i Parken, og makedonerne har en 1-0-føring med fra første opgør. FCK skal altså frem og score mindst et mål, hvis drømmen om Champions League-gruppespil skal leve videre.

Senest måtte FCK dog nøjes med 0-0 mod oprykkerne fra Hobro i Superligaen, og siden er der blevet arbejdet målrettet frem mod aftenens afgørende kamp i Europa.

- Først og fremmest har vi fokuseret på at få friske ben igen. De, der har spillet mange kampe, er blevet 100 procent klar. Ellers har vi fokuseret på, at der er mange på nye positioner. Der er nogle pladser med mange skader, så vi er nogle nye spillere, som skal træde til. Vi har været back to basic og set på systemet, og hvordan vi gør med og uden bold. Det er en masse ting, vi har haft få dage til, siger FCK-spilleren Nicolaj Thomsen til DR.

Mangler noget defensivt

FC København har dog store problemer med skader på især højreback. Peter Ankersen er så småt på vej til bage fra skade, Nicolai Boilesen er netop blevet skadet, og Tom Høgli er også på lazarettet. I anden halvleg mod Hobro måtte Nicolaj Thomsen, der er offensiv midtbanespiller, derfor vikariere på pladsen, og det gør han gerne igen. Han ved dog ikke, om valget falder på ham.

- Det ved jeg ikke endnu. Vi må få at se, hvordan Ståle tænker, det skal se ud. Jeg er da 100 procent klar til at træde til. Jeg ved, det måske ikke er den position med flest spillere lige nu, så vi er nogle andre, der må træde til, og jeg melder mig klar, siger Thomsen.

- Jeg prøvede det mod Hobro, og der var jeg nok lidt mere offensiv, end jeg vil komme til at være i en kamp mod Vardar. Men jeg skal bare forsøge at spille mit spil og komme med frem og bidrage offensivt. Jeg skal selvfølgelig også holde stand defensivt, og det er måske lidt mere dér, der er et lille problem i forhold til mig, siger han.

Ud over Nicolaj Thomsen råder cheftræner Ståle Solbakken også over midtbanespilleren William Kvist, der i sine yngre år spillede sig på FC Københavns hold netop på højreback.

Kampen mellem FCK og Vardar spilles klokken 20.00. Du kan se den på TV3+ eller lytte med i LIGA på P3.

Facebook
Twitter