OVERBLIK De danske klubber og deres videre færd i Europa

Fire danske hold har været i aktion til de europæiske turneringer. Her er et overblik over deres kampe og kommende modstandere.

FC København og de øvrige danske hold i de europæiske turneringer gik alle videre. (Foto: Per Kjaerbye © Scanpix)

Det optimale scenarie for de danske Superliga-klubber i Europa i denne sæson er et dansk hold i Champions League og tre danske hold i Europa League.

FC København spillede sig onsdag aften et skridt nærmere Champions League, mens Brøndby, FC Midtjylland og Lyngby var i aktion torsdag aften i jagten på Europa League.

Herunder et overblik over kampene og kommende modstandere.

FC København – Champions League

FC København er videre i CL-kvalen, men ikke alt fungerer for københavnerne, hvilket muligvis er emnet for samtalen mellem Uros Matic og Nicolai Boilesen her. (Foto: Per Kjærbye © Scanpix)

De danske mestre tabte godt nok 2-1 hjemme mod slovakiske MSK Zilina onsdag aften, men københavnerne havde en 3-1-sejr fra det første opgør i ryggen og blev dermed klar til den sidste kvalifikationsrunde inden playoff-kampene, der giver adgang Champions League-gruppespillet.

Ståle Solbakken og kompagni har ganske gode muligheder, da modstanderen er makedonske Vardar.

De danske mestre kan dog ikke vide sig alt for sikre, da spillet har haltet noget i begge opgør mod Zilina og i Superliga-premieren mod AaB.

Første opgør mod Vardar spilles tirsdag den 25. juli i Makedonien, mens der er returopgør i Telia Parken onsdag den 2. august.

Lyngby Boldklub - Europa League

Lyngby har fået en særdeles fin start på sæsonen med sejr i åbningskampen i Superligaen mod Silkeborg. I Europa League-kvalen går det også efter planen. (Foto: Per Kjærbye © Scanpix)

Lyngby tog fusen på de fleste i sidste sæson, hvor de som oprykkere blev nummer tre i landets bedste række. De kongeblå leverede også en gedigen overraskelse, da de i det første opgør ude mod Slovan Bratislava sejrede 1-0 på et mål af den lille, rappe angriber Jeppe Kjær.

Torsdag aften gjorde David Nielsens tropper så arbejdet færdigt med en fornem 2-1-sejr på hjemmebanen. Mikkel Rygaard og Martin Ørnskov scorede målene for danskerne.

Dermed er Lyngby klar til tredje kvalifikationsrunde, hvor modstanderen bliver russiske Krasnodar.

Brøndby IF - Europa League

Alexander Zorniger kan kun være bekymret over sit holds indsats i Finland. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Brøndby sikrede sig et godt udgangspunkt med deres overfaldsfodbold i det første opgør mod finske VPS, der kastede en 2-0-sejr af sig på Brøndby Stadion.

Det fulgte Alexander Zornigers mandskab op på med en rystende usikker præstation i returopgøret i Finland torsdag aften, symboliseret ved venstrebacken Gregor Sikosek, der blev flået ud i pausen.

Finnerne sejrede 2-1 i en kamp, hvor Brøndby måtte spille en god del af anden halvleg med en mand i undertal, da Jan Kliment blev udvist efter en batalje med en forsvarsspiller.

Brøndbys mål blev leveret af VPS' målmand, der slog et Hany Mukhtar-hjørnespark i eget net.

I tredje kvalifikationsrunde før playoff-kampene til Europa League venter nu kroatiske Hajduk Split.

FC Midtjylland - Europa League

Rilwan Hassan har fået en god lodtrækning i tredje kvalifikationsrunde. (Foto: Claus Fisker © Scanpix)

Der var ingen slinger i valsen, da FC Midtjylland hjemme tog imod ungarske Ferencvaros. Midtjyderne sejrede 3-1 og er dermed videre med samlet 7-3.

Gustav Wikheim, Rasmus Nissen og Alexander Sørloth stod for målene i en kamp, der var ganske lovende for den videre sæson. Særligt i lyset af den dårlige Superliga-premiere mod Brøndby, der blev tabt 4-0.

Det ser også ganske fornuftigt ud for FC Midtjylland i tredje kvalifikationsrunde, hvor danskerne må betegnes som favoritter mod polske Arka Gdynia, der var tæt på nedrykning i sidste sæson, men sikrede sig adgang til europæisk fodbold takket være triumf i den polske pokalturnering.

Lyngby-Sl. Bratislava 2-1 (2-0).

1-0 Mikkel Rygaard (19. minut/str.). 2-0 Martin Ørnskov (30. minut). 2-1 Filip Orsula (90. minut).

Tilskuere: 2.286.

Lyngby videre med 3-1 samlet.

Vaasa PS-Brøndby 2-1 (2-1).

1-0 Jerry Voutilainen (11. minut). 1-1 Marko Meerits (16. minut/selvmål). 2-1 Ebrima Sohna (40. minut).

Udvisning: Jan Kliment, Brøndby (51.)

Brøndby videre med 3-2 samlet.

FC Midtjylland-Ferencvaros 3-1 (1-0).

1-0 Gustav Wikheim (34. minut). 1-1 Rui Pedro (64. minut). 2-1 Rasmus Nissen (71. minut). 3-1 Alexander Sørloth (81. minut).

Tilskuere: 5.413.

FC Midtjylland videre med 7-3.

Facebook
Twitter