OVERBLIK Messi og Co. er de største CL-favoritter

DR Sportens Marco de los Reyes vurderer alle 32 hold i Champions League-gruppespillet.

Lionel Messi jubler efter en af scoringerne i 5-4-sejren over Sevilla i den europæiske Super Cup mellem sidste sæsons vindere af henholdsvis Champions League og Europa League. (Foto: © DAVID MDZINARISHVILI, Scanpix)

Tirsdag aften spilles de første kampe i Champions League-gruppespillet, og så begynder FC Barcelonas jagt på at blive den første klub, som vinder turneringen to år i træk.

Den første Champions League-turnering - som afløste Europa Cuppen for mesterhold - blev spillet i 1992/1993, hvor Olympique Marseille endte som vinder, og det er tilmed kun sket fire gange, at den forsvarende mester nåede frem til finalen året efter Det var AC Milan i 1995, Ajax i 1996, Juventus i 1997 og Manchester United i 2009.

Kan FC Barcelona i denne sæson blive den første klub, der vinder mesterligaen to år i træk? Ja, det kan de godt. Og skal jeg pege på det hold, der har de største chancer for at stryge til tops i denne sæson, vil det også være Lionel Messi og Co.

Barcelona og Bayern i finalen

Men i løbet af en sæson kan mangt og meget ske, og der er mange klubber, der har mulighed for at komme langt i turneringen. Derfor er det både svært at genvinde turneringen og forudse, hvem der står i finalen 10 måneder senere.

Forud for sidste sæson gik mit bedste gæt på, at Chelsea og Bayern München ville mødes i finalen, og skal jeg her og nu gætte på et par finalister, bliver det FC Barcelona og Bayern München. Men i første omgang gælder det altså gruppespillet, og herunder kommer jeg med mit bud på, hvor store chancer alle hold har for at gå videre.

Der er nogle enkelte grupper, som ser ret spændende ud. Men generelt burde de største klubber ikke få problemer med at gå videre til 1/8-finalerne. Og FC Barcelona er i mine øjne faktisk det hold, der er størst favorit til at gå videre fra gruppespillet.

Herunder gennemgår jeg alle grupper. Tallet efter klubnavnet viser, hvor mange procents chance der ifølge min vurdering er for, at holdet går videre.

Gruppe A

Real Madrid, 90 % Paris Saint-Germain, 80 % Shakhtar Donetsk, 25 % Malmö FF, 5 %

Shakhtar Donetsk-holdet er ikke så stærkt som for få år siden, og det nu tilmed havnet i gruppe med to af turneringens stærkeste hold. Ovenikøbet kan den ukrainske klub på grund af krigen i landet fortsat ikke spille hjemme i Donetsk.

Gruppe B

Manchester United, 70 % Wolfsburg, 60 % PSV Eindhoven, 45 % CSKA Moskva, 25 %

Meget jævnbyrdig gruppe fordi Manchester United fortsat leder efter niveauet, der kan gøre klubben til en europæisk magtfaktor igen. Wolfsburg mangler efter blot en deltagelse i turneringen - i 2009/2010 - erfaring på dette niveau og kan alene derfor løbe ind i problemer.

Memphis Depay skiftede før denne sæson fra PSV Eindhoven til Manchester United. (Foto: © Oli Scarff, Scanpix)

Gruppe C

Atletico Madrid, 80 % Galatasaray, 60 % Benfica, 55 % FC Astana, 5 %

Atletico Madrid er favorit, men det kan ikke udelukkes, at Diego Simeones tropper kan få problemer. Galatasaray og Benfica er meget jævnbyrdige og kommer nok til at udkæmpe en hård kamp om andenpladsen.

Gruppe D

Manchester City, 70 % Juventus, 50 % Sevilla, 45 % Borussia Mönchengladbach, 35 %

Det bedste bud på en "dødens gruppe". De fire største ligaer er alle repræsenteret. Manchester City fremstår stærkere end i de foregående sæsoner. Det gør Juventus til gengæld ikke, idet Carlos Tevez, Andrea Pirlo og Arturo Vidal alle har forladt klubben og kan i kampen om andenpladsen sagtens blive blive slået af af Europa League-mestrene fra Sevilla.

Gruppe E

FC Barcelona, 95 % Bayer Leverkusen, 55 % AS Roma, 45 % Bate Borisov, 5 %

FC Barcelona har udsigt til at gå videre uden større problemer, selv om det godt kan blive til pointtab mod AS Roma og Bayer Leverkusen, som kommer til at slås om andenpladsen.

Gruppe F

Bayern München, 95 % Arsenal, 75 % Olympiakos, 25 % Dinamo Zagreb, 5 %

Bayern München og Arsenal er så meget bedre end de andre, at der næppe vil være nogen spænding om, hvem der går videre. Og Bayern München sætter sig sikkert på førstepladsen - og får den gode seedning forud for lodtrækningen til 1/8-finalerne.

Gruppe G

Chelsea, 85 % FC Porto, 65 % Dinamo Kiev, 40 % Maccabi Tel Avi, 10 %

Trods problemer de senere uger er Chelsea naturligvis favorit til at vinde gruppen, og FC Porto er en ret klar favorit til at tage den anden plads. Det skal dog tilføjes, at Dinamo Kiev har sit bedste hold i mange år.

Chelsea tabte lørdag 3-1 til Everton i Premier League, hvor manager José Mourinho og hans tropper har fået en katastrofal start på sæsonen. De burde dog uden problemer gå videre til mesterligaens 1/8-finaler. (Foto: © Ed Sykes, Scanpix)

Gruppe H

Valencia, 70 % Olympique Lyon, 55 % Zenit Sankt Petersborg, 45 % Gent, 30 %

Valencia er favorit, men der kan sagtens blive hård kamp om andenpladsen. Har Gent en chance for at gå videre. Nej, det tror jeg ikke.

Har du et bud på, hvem der går videre eller blot en kommentar, så skriv herunder!