Parisisk Champions League-triumf: Det franske fænomen Mbappé smadrer Barcelona med hattrick

Paris Saint Germain vandt 4-1 over Barcelona, mens Liverpool vandt 2-0 over Leipzig i Champions League-ottendedelsfinalerne.

Kylian Mbappe scorede tre mål i Paris Saint Germains sejr over Barcelona i Champions League. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

FC Barcelonas mulighed for at redde sæsonen med succes i Champions League hænger i en meget tynd tråd.

I den første ottendedelsfinale mod Paris Saint-Germain tabte Barcelona hjemme på Camp Nou med 1-4, og det ligner unægteligt fransk avancement inden returopgøret i Paris 10. marts.

Ikke mindst fordi PSG slet og ret var det bedste hold, og med en veloplagt Kylian Mbappé, der scorede hattrick, vandt helt fortjent.

Barcelona, der havde Martin Braithwaite på bænken indtil det 85. minut, kom ellers foran, men PSG reagerede fortrinligt på hjemmeholdets åbningsmål.

Første halvleg var storslået underholdning. Begge hold blæste til angreb, og de første 45 minutter var et mindre chanceorgie.

Kylian Mbappé kunne med sit hattrick tage bolden med hjem. (Foto: ALBERT GEA © Scanpix)

Opvisning af Mbappé

Lionel Messi bragte Barcelona på 1-0. Frenkie de Jong blev hægtet i straffesparksfeltet, og Messi omsatte til 1-0 fra 11-meterpletten efter 26 minutter.

I et mønsterangreb landede bolden hos Kylian Mbappé, der tog et træk og hamrede bolden i nettaget til 1-1.

Efter 20 minutter af anden halvleg gik den ikke længere. Højrebacken Alessandro Florenzi blev sendt i dybden på kanten af offside, og hans centring blev clearet svagt af Gerard Pique, så bolden dumpede ned foran Mbappé, der nemt scorede til 2-1.

PSG udnyttede overtaget til at score til 3-1 fem minutter senere. Leandro Paredes sendte et perfekt frispark til bageste stolpe, hvor Moise Kean pandede bolden ind.

Fem minutter før tid blev Braithwaite sendt på banen, men han havde knap betrådt græsset, inden PSG slog en perfekt kontra, og Mbappé fuldendte sit hattrick ved at sende bolden i målhjørnet.

Sadio Mané scorede til 2-0 i sejren over Leipzig. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

Kyniske Liverpool udnyttede Leipzig-brølere

Efter en periode med tre nederlag på stribe i Premier League kom kriseramte Liverpool tirsdag ovenpå igen.

Englænderne nedlagde således RB Leipzig med 2-0 i den første af to Champions League-ottendedelsfinaler.

Liverpool dominerede opgøret, som på grund af coronarestriktioner i Tyskland blev spillet på neutral grund i Ungarns hovedstad, Budapest.

Yussuf Poulsen spillede en lille halv time for Leipzig. (Foto: Attila KISBENEDEK © Scanpix)

Leipzig var på papiret hjemmehold, og gæstfriheden var stor.

Det var således to store brølere i den tyske defensiv, der førte til de to Liverpool-scoringer, som blev sat ind af Mohamed Salah og Sadio Mané.

Den danske landsholdsspiller Yussuf Poulsen startede på bænken for Leipzig, men kom på banen efter 64 minutter.

De to mandskaber spiller returkamp 10. marts, og her skal Leipzig på hårdt arbejde for at nå Champions League-kvartfinalerne.

/ritzau/

FacebookTwitter