Porto smidt ud af Champions League

De portugisiske mestre fra FC Porto har mistet pladsen i næste sæsons Champions League på grund af en fire år gammel bestikkelsessag.

Lucho Gonzalez og de øvrige Porto-spillere kommer ikke med i Champions League i næste sæson. (Foto: Miguel Riopa © Scanpix)

FC Porto har mistet pladsen i næste sæsons Champions League på grund af en bestikkelsesskandale.

De portugisiske mestre oplyser i en pressemeddelelse, at det europæiske forbund (UEFA) har spærret holdet fra deltagelse i den lukrative klubturnering.

FC Porto blev i sidste måned fratrukket seks point for at have forsøgt at bestikke dommere i forbindelse med to kampe i sæsonen 2003/2004. Samtidig fik klubben en bøde på 150.000 euro (næsten en million kroner), mens klubbens præsident, Jorge Nuno Pinto da Costa, er samtidig blevet suspenderet i to år.

Klubben oplyser, at den agter at anke afgørelsen, og det kan måske give pote. I 2006 blev AC Milan udelukket på grund af undersøgelser af korruption, men ankede afgørelsen og kom med alligevel.

FC Porto vandt mesterskabet i den omtalte 2003/2004-sæson, hvor Jose Mourinho var manager. Og i den følgende sæson vandt klubben Champions League.

 

 

Facebook
Twitter