POWERRANKING Tre hold er i en klasse for sig

Marco de los Reyes rangerer forud for aftenens kampe de tilbageværende hold i mesterligaen.

Real Madrid med Ronaldo som den store stjerne (øverst til venstre), Manuel Neuer (nederst til venstre) og hans holdkammerater i Bayern München samt FC Barcelona er som de foregående de store favoritter til at vinde Champions League. I aften spilles de første 1/8-finaler.

Så går Champions League i gang igen efter et par måneders vinterpause. 16 hold er tilbage, og de første to 1/8-finaler spilles i aften. Benfica spiller hjemme mod Borussia Dortmund, mens Paris Saint-Germain får besøg af FC Barcelona.

Forud for de to kampe kommer jeg med mit bud på en aktuel powerranking, altså en rangering af de 16 hold vurderet på deres nuværende styrke og min forventning til dem her i denne runde.

Tre hold skiller sig ud, og det er ikke overraskende den trio, som de senere år gang på gang har været favoritter i turneringen; nemlig FC Barcelona, Bayern München og Real Madrid, som i fjor vandt pokalen med "de store ører".

1/8-finalerne

I aften
Benfica-Borussia Dortmund
​Paris Saint-Germain-FC Barcelona

​I morgen
Real Madrid-Napoli
​Bayern München-Arsenal

Tirsdag i næste uge
Manchester City-AS Monaco
Bayer Leverkusen-Atletico Madrid

Onsdag i næste uge
FC Porto-Juventus
Sevilla-Leicester

Returkampene spilles fra den 7. til 15. martsIngen af de tre hold har nu været specielt skræmmende den seneste tid. Alligevel vil jeg vurdere, at det vil være en kæmpe overraskelse, hvis det ikke bliver en fra den trio, som ender med at vinde finalen.

1. FC Barcelona
Har ikke samme stabile styrke som i sæsonen 2014/2015, hvor klubben senest vandt turneringen. Men især Lionel Messi og Luis Suarez brillerer i øjeblikket, og Neymar, der har haft svært ved at ramme sit topniveau denne sæson, kom da på måltavlen i lørdagens imponerende 6-0-sejr over Alaves.

2. Bayern München
Ligner allerede nu en sikker tysk mester, selv om målene i lørdagens 2-0-sejr over Ingolstadt først kom i slutminutterne. Men der hviler et stort pres på såvel træner Carlo Ancelotti som spillerne, da det er en skuffelse, at det ikke er blevet til en finaleplads i turneringen siden triumfen i 2013. Og så kører det ikke for Thomas Müller, der kun har scoret et sølle mål i de seneste 17 kampe for klubben.

3. Real Madrid
Zinedine Zidane har haft enorm succes med "kongeklubben", siden han trådte til i januar i fjor, men i år er det som om, at Cristiano Ronaldo og Co. er gået et gear ned. De er slået ud af pokalturneringen og kan være på vej mod en meget svær periode. Napoli bør dog ikke et blive et stort problem.

Juan Cuadrado fra Colombia er en af de store profiler på det aktuelle Juventus-mandslab. Her jubler han efter en scoring mod Inter tidligere i februar. (Foto: DI MARCO © Scanpix)

4. Juventus
Er igen helt suveræn i Serie A og har store Champions League-ambitioner, men jeg tvivler på, at holdet har kvaliteterne til at gå hele vejen. Men den argentinske angriber Gonzala Higuain kan score mod alle, og "den gamle dame", som klubben kaldes, bør under alle omstændigheder slå FC Porto her i 1/8-finalerne.

5. Atletico Madrid
Halter efter niveauet fra sidste sæson, hvor holdet med Antoine Griezmann som den store stjerne nåede CL-finalen. Jeg kan heller ikke se, at det skulle ændre sig ret meget de kommende måneder. Kan måske få problemer med Bayer Leverkusen i 1/8-finalerne.

6. Manchester City
Har været en stor skuffelse i Premier League. Pep Guardiola har langt fra skabt det forventede. Men holdet nåede semifinalerne i Champions League i fjor, hvilket har givet god erfaring, og nytilkomne Gabriel Jesus ligner et hurtigt hit. Og skal kunne slå AS Monaco ud i denne runde. Er en slags joker her i turneringen.

Seneste finaler

2016
Real Madrid-Atletico Madrid 1-1 (5-3 efter straffesparkskonkurrence)
2015
FC Barcelona-Juventus 3-1
2014
Real Madrid-Atletico Madrid 4-1 (efter forlænget spilletid)
2013
Bayern München-Borussia Dortmund 2-1
2012
Chelsea-Bayern München 1-1 (4-3 efter straffesparkskonkurrence)

7. Sevilla
Ligger på en tredjeplads i den spanske liga og har på niveauet lige under Europas største klubber et meget komplet hold, der har vundet Europa League de tre foregående sæsoner. Er storfavorit i 1/8-finalerne mod Leicester.

8. Arsenal
Alexis Sanchez er den store effektive stjerne, men Arsenal har enormt svært ved at fastholde sit topniveau, og derfor ser vi sæson efter sæson, at London-klubben smider chancen for at blive engelsk mester. P.t. er Mesut Özil tilmed ret skidt kørende. Har næppe nogen chance mod Bayern München.

9. Borussia Dortmund
Imponeret ved at vinde sin CL-gruppe foran Real Madrid i efteråret, men ellers har sæsonen generelt ikke været så fremragende. Lørdag blev det endda til et overraskende nederlag ude mod bundholdet Darmstadt. Er kun svag favorit i det samlede opgør mod Benfica.

10. Paris-Saint Germain
Det er Edinson Cavani, der nu er den store stjerne. Men i denne sæson har pariserne været et lille niveau under de foregående, hvor det var Zlatan Ibrahimovic, som var den altoverskyggende profil. Har næppe den store chance mod FC Barcelona i 1/8-finalerne.

Dries Mertens jubler efter en scoring mod Bologna tidligere på måneden. (Foto: Giorgio Benvenuti © Scanpix)

11. Napoli
Selv om Gonzalo Higuain før denne sæson blev solgt til Juventus, har klubben fastholdt sin position som Italiens næstbedste - ikke mindst fordi belgiske Dries Mertens har været forrygende. Napoli mangler dog en del for at kunne lege med blandt de allerbedste på kontinentet.

12. AS Monaco
Har haft en fremragende sæson indtil nu og er et overraskende, men realistisk bud på en kommende fransk mester. Den nu 31-årige colombianer Radamel Falcao er efter flere års vanskeligheder nu også tæt på sit "gamle jeg", hvor han var en af verdens bedste angribere. Scorede to mål i lørdagens flotte 5-0-sejr over Metz.

13. Benfica
Har vundet mesterskabet de tre foregående sæsoner og har i samme periode haft stor succes i Europa med to finaler i Europa League, i 2013 og 2014, samt en kvartfinale i mesterligaen i 2016. Har også en reel chance for at komme i top 8 her i foråret, men materialet er så heller ikke til mere.

14. Bayer Leverkusen
Hvad laver Bayer Leverkusen helt nede på en 9. plads i Bundesligaen - hele 22 point efter Bayern München? Der burde sidste sæson nummer tre i kampen om det tyske mesterskab heller ikke ligge. Men mange spillere og især den mexicanske angriber Javier Hernandez har skuffet. Det positive her i Champions League er, at de nu kan spille totalt frigjort.

Andre Silva (til venstre) i duel med Leicesters Ben Chilwell, da FC Porto hjemme slog de engelske mestre i gruppespillet med 5-0. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

15. FC Porto
Imponerede ikke i efterårets gruppespil, hvor det blev til to uafgjorte kampe mod FC København. Avancementet kom endda først i hus i sidste runde med en sejr mod Leicester, der ikke havde noget at spille for. Ligger i den hjemlige Primeira Liga kun et point efter Benfica, og der er langt ned til de næste. Hold øje med den 21-årige angriber Andre Silva; han kan blive en stor stjerne.

16. Leicester
Mirakelmandskabet fra sidste sæson, hvor Kasper Schmeichel og Co. vandt det engelske mesterskab, er i gang med en større nedtur, der i værste fald kan ende med en nedrykning fra Premier League. P.t. ligger holdet kun lige akkurat over nedrykningsstregen. I værste fald venter der en øretæve mod Sevilla.

Jamie Vardy blev i foråret 2016 kåret til årets spiller i England. Men i denne sæson har Leicester-angriberen ikke været i nærheden af samme niveau. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Herunder kan du komme med dit bud på, hvem der er favoritter til at vinde turneringen!

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve