Rød ekstase i Madrid: Liverpool knuser Eriksens drøm og vinder CL-finalen

Liverpool vinder Champions League efter en finalesejr på 2-0 over Christian Eriksen og Tottenham.

Liverpool vinder 2-0 over Tottenham. (Foto: JAVIER Soriano © Scanpix)

Liverpool er Champions League-mester.

Et år efter at være blevet slået af Real Madrid i finalen tog Jürgen Klopps tropper sin egen form for revanche, da Tottenham på Estadio Metropolitano i den spanske hovedstad blev slået 2-0 på mål af Mohamed Salah og Divock Origi.

Det er første gang siden 2005, at Liverpool vinder Champions League, og sjette gang i alt, at holdet fra Merseyside sejrer i Europas mest prestigefyldte klubturnering.

Det er Jürgen Klopps første trofæ som Liverpool-manager. (Foto: Toby Melville © Scanpix)

Kampen var kun 24 sekunder gammel, da dommer Damir Skomina pegede på straffesparkspletten i Tottenhams ende.

Fra sin position lige inden for kridtstregerne havde Sadio Mané forsøgt at vippe bolden videre, men den ramte i stedet Moussa Sissokos arm.

Mohamed Salah lagde bolden til rette, og egypteren svigtede ikke fra 11 meter-pletten foran et måbende Tottenham-publikum bag Hugo Lloris' mål. 1-0 til Liverpool efter 1 minut og 48 sekunder - det næsthurtigste mål i en Champions League-finale nogensinde.

Mohamed Salah jubler efter sin scoring på straffespark i det andet minut. (Foto: OSCAR DEL POZO © Scanpix)

Efter lige at have sundet sig fik Tottenham sat gang i spillet igen, og første halvleg udviklede sig til at blive jævnbyrdig.

Ingen af holdene formåede et finde rytmen, hvilket gav sig til udtryk i en del upræcise afleveringer.

Spurs havde det svært

Målchancer var der ikke mange af. Især Tottenham havde problemer med at komme igennem Liverpools defensiv, og så sluttede første halvleg, som den startede, med en 1-0-føring til Liverpool.

Situationen på måltavlen gav sig til udtryk i spillet på banen i starten af anden halvleg. Tottenham havde noget at indhente og kom ud efter pausen med energi.

Det blev dog ikke til mere end forhåbninger for London-klubben. Et par enkelte muligheder blev det til foran Liverpools mål, men skarpheden manglede, da det gjaldt.

Det var tæt på at blive 2-0, da James Milner i det 70. minut sendte bolden fladt forbi den ene opstander.

  • En skuffet Christian Eriksen sidder på banen efter slutfløjtet. (Foto: Gabriel bouys © Scanpix)
  • Det blev ikke den aften i Madrid, som Christian Eriksen og holdkammeratterne havde håbet på. (Foto: Susana Vera © Scanpix)
  • Det er første gang Christian Eriksen har været i en Champions League-finale. Det blev dog ikke til en triumf for danskeren. (Foto: Toby Melville © Scanpix)
1 / 3

Et lille kvarter senere fik Tottenham et frispark på kanten af Liverpools felt i venstre side. Christian Eriksen sendte bolden mod fjerneste stolpe, men Alisson Becker parerede sikkert bolden ud til et hjørnespark, der efterfølgende endte i ingenting på grund af en offside.

Tre minutter senere blev kampen så afgjort. Efter lidt småspil på kanten af feltet efter et hjørnespark fik Divock Origi bolden i venstre side af feltet, hvorefter belgieren køligt fordoblede Liverpools føring.

Det fjernede gnisten i Tottenham-spillernes øjne, og kort efter kunne Liverpool-lejren bryde ud i jubel ved dommerens slutfløjt.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter