Shakhtars måltyv efter Uefa-sag: Undskyld

Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano beklager, at han blæste på fairplay-reglerne mod FC Nordsjælland for to dage siden.

Undskyld, undskyld, undskyld.

Det er essensen af den meddelelse, som Shakhtar Donetsk-spilleren Luiz Adriano har til omgivelserne dagen efter, at det europæiske fodboldforbund (Uefa) indledte en disciplinærsag mod ham.

- Jeg er meget ked af, hvad der skete, siger Luiz Adriano til Shakhtar Donetsks hjemmeside.

Angriberen scorede til 1-1, da Shakhtar Donetsk-spilleren Willian satte spillet i gang efter en afbrydelse ved at sparke bolden ned mod FC Nordsjællands mål i Champions League-kampen tirsdag i Parken.

Aldrig før og siden

Eftersom FCN havde bolden før afbrydelsen, skulle danskerne ifølge alle uskrevne fairplay-regler have haft bolden, men det blæste Luiz Adriano på, da han stormede af sted, tog bolden og udlignede.

- Jeg undskylder over for fansene og Uefa. Noget lignende er aldrig sket for mig før. Jeg har altid respekteret fairplay-reglerne, og det vil jeg altid gøre.

- Igen, jeg undskylder, og jeg lover, at det aldrig vil gentage sig, siger Luiz Adriano.

Brasilianeren hævder, at han stod med ryggen til, da spillet blev sat i gang, og at han derfor ikke var opmærksom på, at FC Nordsjælland skulle have haft bolden.

Nye toner

Luiz Adriano afviste både under og efter kampen at have gjort noget forkert. Han opfordrede med tilråb og fagter holdkammeraterne til at bremse FCN's Nicolai Stokholm, da danskerne troede, de skulle have et gratis mål til gengæld.

Da han blev udskiftet kort før tid, forlod han banen med provokerende fagter til publikum, og da han dagen efter blev mødt af Ekstra Bladet i Københavns Lufthavn, var han stadig glad for alle sine mål i kampen.

Adriano endte med at lave hattrick, som Shakhtar vandt 5-2, så holdet er videre til ottendedelsfinalerne.

Efter kampen fik klubben massiv kritik fra fodboldverdenen for den manglende fairplay.

/ritzau/

Facebook
Twitter