Skuffelsen sidder stadig dybt i Lasse Schöne: 'Jeg kommer ikke til at se den CL-finale'

Få sekunder skilte Lasse Schöne fra at være ugens danske hovedperson i fodboldens verden.

Lasse Schöne trøster en holdkammerat, efter de med Ajax røg ud af Champions League i semifinalen til Tottenham. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Scanpix)

Omkring 350 millioner mennesker verden over kommer forventeligt til at bruge lørdag aften på at se årets finale i fodboldens Champions League mellem Tottenham og Liverpool.

Danske Lasse Schöne er ikke en af dem.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så gider jeg ikke sidde og se den, siger den danske landsholdsspiller, der med hollandske Ajax fra Amsterdam var så tæt på som nærmest muligt selv at skulle have optrådt i finalen på Wanda Metropolitano Stadion i Madrid.

En scoring i sjette minuts tillægstid af returkampen på Johan Cruyff Arena i Amsterdam sendte Tottenham i finalen, efter at Ajax ellers både havde vundet det første semifinalemøde i London med 1-0 samt ført 2-0 ved pausen i hjemmekampen.

'Vi var det bedste hold'

Tættere på en Champions League-finale kommer hverken Schöne eller langt hovedparten af hans holdkammerater næppe igen.

- Nu har vi efterfølgende vundet det hollandske mesterskab, så det har gjort det lidt nemmere, men selvfølgelig gør det stadig ondt. Også på grund af måden, det skete på – i allersidste sekund, hvor jeg egentlig synes, vi var det bedste hold over to kampe. Sådan er fodbold selvfølgelig, men nej – jeg sætter mig ikke ned lørdag aften og ser den finale.

Landsholdskammerater- ne Christian Eriksen og Lasse Schöne i direkte duel i CL-semifinalen mellem Ajax Amsterdam og Tottenham. (Foto: Matthew Childs © Scanpix)

I stedet for Lasse Schöne, og måske hans danske holdkammerater i skikkelse af Kasper Dolberg og Rasmus Nissen, bliver det nu Christian Eriksen, der højest sandsynligt bliver den første dansker i en CL-finale, siden Daniel Agger i 2007 tabte finalen med Liverpool til AC Milan i Athen.

- Det er da dejligt, at vi har noget dansk blod i finalen, og jeg ønsker selvfølgelig al muligt held og lykke til Christian. De er oppe mod et godt hold i Liverpool, men jeg vil da håbe for ham, at Tottenham tager pokalen, lyder det fra Lasse Schöne, der med Ajax i denne sæson vandt ikke bare mesterskab, men også pokalen i Holland.

Hjemførslen af klubbens første ’the Double’ i 17 år er samtidig blevet fulgt op af en masse ros for holdets delvist nyskabende og inspirerende spillestil, og 33-årige Lasse Scöne har med deltagelse i over 50 kampe været en nøglefigur. I den kommende uge runder han så sæsonen af med to landskampe for Danmark på hjemmebane mod Irland og Georgien.

Champions League-finalen i Madrid mellem Tottenham og Liverpool kommer han til gengæld ikke til at se.

Årets finale i Champions League kan ses på 3+ eller høres direkte i radioen i LIGA på P3, som sender kampen lørdag aften med optakt allerede fra 20.00. Der er kick off i Madrid 21.00.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter