Solskjær har gode minder i Barcelona: ’De offensive spillere skal levere’

Manchester United og Ole Gunnar Solskjær står over for en meget svær opgave i aften, når de møder FC Barcelona i Champions League.

Ole Gunnar Solskjær har gode minder med Camp Nou fra 1999. (Foto: Carl Recine © Scanpix)

Det er på forhånd udpeget som en umulig opgave for Manchester United, når de i aften skal vende 0-1 til en sejr på Camp Nou mod FC Barcelona. Men mirakler er sket før på det legendariske stadion.

Det har Manchester Uniteds norske cheftræner Ole Gunnar Solskjær førstehåndskendskab til.

Det var godt nok ikke mod FC Barcelona, men på Camp Nou færdiggjorde den tidligere angriber Manchester Uniteds mirakuløse comeback i Champions League-finalen mod Bayern München, hvor de vendte 0-1 til 2-1 på få minutter.

- Det er et fantastisk minde for mig. Det var sidste gang, at jeg var på den her bane. Jeg har været på tribunerne med min søn en gang i 2016. Jeg kigger ikke tilbage på den aften så ofte. Vi har et job at gøre her. Det er det, jeg har fokus på nu, siger Ole Gunnar Solskjær til NRK.no.

Stor jubel, da Ole Gunnar Solskjær scorer det afgørende mål i Champions League-finalen i 1999. (Foto: Dan Chung © Scanpix)

FC Barcelona har ikke tabt på hjemmebane i Champions League, siden de gjorde det i 2013, og det vil det altså kræve, hvis Manchester United skal slå dem ud tirsdag aften.

Derfor skal alt også gå briternes vej, hvis de skal have en chance mod det stærke hold fra Catalonien.

- Det er virkelig vigtigt, at de offensive spillere leverer, fordi vi skal score mål. Vi må forsvare os godt, men vi har brug for noget ekstra for at score mod et hold som dette, siger Ole Gunnar Solskjær.

Faktisk var den sidste gang, at FC Barcelona tabte på hjemmebane i Champions League i knald-eller-fald-kampe mod Liverpool i 2007. Dengang var det en anden nordmand John Arne Riise, der scorede sejrsmålet for briterne.

Opgøret mellem FC Barcelona og Manchester United kan følges herinde på dr.dk eller ses på TV3plus fra klokken 21.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk