Sommerskader kan koste AaB Europa-millioner

Flere AaB-stamspillere er ude med skader, før den vigtige CL-kvalkamp mod Dinamo Zagreb.

En landsholdsback er svært at undvære - specielt op mod en enormt vigtig kamp. Hvis man dertil lægger en midtbanegeneral og en offensiv kreatør, bliver det ekstra kritisk.

Efter en række skader i løbet af sommeren er en god håndfuld spillere fra AaBs startopstilling ukampdygtige eller i bedste fald tvivlsomme til Champions League-kvalifikationskampen mod Dinamo Zagreb, som nordjyderne tager imod onsdag på hjemmebane.

- Der er en grund til, at vi har 25 spillere i en trup, og de kommer altså i spil nu, fordi vi har haft en sommerferie med en del uheld, men vi har tidligere bevist, at dem der kommer ind er dygtige, lyder det fra AaBs sportsdirektør Allan Gaarde.

Vigtig kamp

Seneste skade på listen er venstrebacken Jakob Ahlmann, der mandag måtte scannes i knæet. Listen over spillere, der sandsynligvis ikke bliver klar til kampen, tæller også Nicolaj Thomsen, som var et vigtigt es for AaB sidste sæson og Rasmus Würtz, der i længere tid har døjet med en ankelskade.

Både Würtz og Thomsen er dog udtaget til kampen i håb om, at de kan blive klar helt op til startfløjtet.

- Kampen er enormt væsentlig, fordi hvis vi kommer forbi Zagreb, så er vi sikret gruppespil i enten Europa League eller Champions League. Det betyder, at vi har europæiske kampe resten af efteråret i Aalborg, og det vil vi rigtig gerne have, siger Allan Gaarde.

I Nordjylland håber man derfor på, at de mange skader ikke bliver udfaldsgivende, når det i løbet af de næste to uger bliver afgjort, om AaB sikrer sig et tocifret millionbeløb, som en deltagelse i både Europa League og Champions League gruppekampene kaster af sig.

Unge får chancen

På trænerposten vil Kent Nielsen ikke bruge tid på at snakke skader, selv om han må undvære flere profiler.

- Vi må kigge på, hvad det optimale er ud fra de spillere, der nu engang er til rådighed, selv om vi må undvære nogle af de spillere, som spillede rigtig mange kampe sidste år, siger Kent Nielsen og fortsætter:

- Der er nogle unge spillere, som får chancen nu, og de kommer til at stå på tæer, og det har vi også en tro på, at de kan, siger Kent Nielsen.

Skærmet af for pressen

En af de unge spillere, som bliver testet på allerhøjeste niveau, som substitut for Jakob Ahlmann, er den 19-årige Jakob Blåbjerg med en førsteholdskamp på CV'et, som Kent Nielsen tirsdag skærmede af for pressen.

- Nu ved I, at han starter inde, og så håber jeg også, at I respekterer, at han skal koncentrere sig om, hvad han skal gøre mod Zagreb - frem for hvad han skal sige til jer, siger AaB-træneren til nordjyske.dk.

Kampen mellem AaB og Dinamo Zagreb spilles onsdag kl. 20.15 i Aalborg og kan følges på TV3Plus og her på dr.dk.

Facebook
Twitter