Stokholm: Glæder mig til at høre CL-hymnen

Efter 16 år som professionel fodboldspiller står Nicolai Stokholm endelig over for sin Champions League-debut. FCN-anføreren glæder sig.

Nicolai Stokholm - her med dommer Kenn Hansen og FCK's Pierre Bengtsson i weekenden - får sin CL-debut onsdag aften som 36-årig. (Foto: Lars Rønbøg- sportsagency.dk © Scanpix)

FC Nordsjælland-truppen tog her til morgen afsted mod Ukraine, hvor klubbens første modstander i Champions League, Shakhtar Donetsk, venter.

Og anfører Nicolai Stokholm glæder sig.

- Jeg er optimistisk og glæder mig til at komme ned og træne på stadion og mærke bolden. Og så ser jeg frem til det helt store brag onsdag aften. Jeg glæder mig helt vildt til at høre Champions League-hymnen, siger Stokholm til DR Sporten.

Er I forberedt på det, der venter jer?

- Både og. Man kan forberede sig rigtigt meget med video og se på den modstander, man skal møde. Men at komme ind og mærke det på sin egen krop på deres hjemmebane har vi selvfølgelig ikke prøvet. Vi har mødt dem i en træningsturnering tidligere, men nu handler det om Champions League og point. Så nej, den der sidste finish om hvad der møder os, den kan man ikke forberede sig på, det tager vi onsdag aften, sagde FCN-anføreren, før han gik ombord på flyet, der transporterer de danske mestre til Ukraine.

I et større interview i dagens BT fortæller han i øvrigt, at han som 36-årige er klar over, at han skal hjælpe sine mere urutinerede holdkammerater, hvis nogle af dem skulle få nerver på, når de hører Champions League-hymnen onsdag aften.

- Jeg har en opgave som erfaren spiller og anfører. Jweg skal udstråle ro og overblik, selv om vi er i Ukraine mod et stort hold.

- Jeg vil have et blik på de yngre spillere både under opvarmningen og umiddelbart før kampen i spillertunnelen. SÅ vil jeg sige til dem, at det her i princippet bare er en fodboldkamp som alle andre. Det er 11 mod 11, bolden er stadigvæk rund og alt det der. Det handler også om at nyde det og give slip, for ellers kan man ikke præstere. Vi skal finde et passende spændingsniveau, siger Nicolai Stokholm til avisen.

Han har været professionel i 16 år og spillet 400  klubkampe. Men får altså først sin CL-debut onsdag aften.

Facebook
Twitter