Store ligaer får flere hold i Champions League

Uefa har besluttet, at de fire bedste fodboldligaer fra 2018 vil få fire pladser i Champions League.

Real Madrids spillere fejrer sidste sæsons triumf i Champions League. (Foto: Stefan Wermuth © Scanpix)

De fire bedste fodboldligaer i Europa får hver fire garanterede pladser i Champions League-gruppespillet fra og med sæsonen 2018/2019, skriver Reuters.

Ændringerne blev fredag præsenteret af Det Europæiske Fodboldforbund, Uefa.

Under det nuværende system har de tre bedste europæiske fodboldligaer, som lige nu er Spanien, England og Tyskland, tre garanterede pladser hver. Det hold, der slutter som nummer fire i ligaen, skal spille to playoffkampe i forsøget på at komme med i Champions League-gruppespillet.

Den fjerdebedste europæiske fodboldliga, som lige nu er Italien, har kun to garanterede pladser i gruppespillet og en enkelt plads i playoff-runden.

Det er den såkaldte Uefa-koefficient, der afgør, hvordan en liga rangeres.

Truer med ny liga

Ændringerne kommer i kølvandet på, at de største europæiske klubber har diskuteret muligheden for at danne en såkaldt "Superliga" udenom Uefa.

Adskillige store klubber som Manchester United, Liverpool, Inter Milan og AC Milan er ikke kommet i Champions League-gruppespillet i denne sæson efter at have haft en skidt sæson i den hjemlige liga.

Uefas turneringsdirektør, Giorgio Marchetti, fortæller, at der ikke ændres ved Champions League-formatet i forhold til, hvordan det er i dag. Der er en kvalifikationsrunde efterfulgt af et gruppespil med 32 hold, som efterfølges af en knockoutfase.

Turneringsdirektøren fortæller dog yderligere, at der fremover vil være fire pladser i gruppespillet, som er sikret til mesterholdene fra mindre lande, der må gennem kvalifikationsspillet for at komme til gruppespillet.

Det er en reducering i forhold til de fem pladser, der er i dag.

Facebook
Twitter