Tidligt selvmål sender Barcelona på semifinalekurs i CL

FC Barcelona vandt på en tidlig scoring mod Manchester United, mens Ajax og Juventus sluttede 1-1.

Lionel Messi og Luis Suarez fejrer Barcelonas føringsmål. (Foto: Lee Smith © Scanpix)

Barcelona er kommet et stort skridt nærmere klubbens første Champions League-semifinale siden 2015.

I den første kvartfinale vandt catalonierne med 1-0 på udebane over Manchester United på en tidlig scoring, der blev noteret som et selvmål af Luke Shaw.

Dermed ser vejen til avancement meget lang ud for Manchester United, men englænderne kan måske finde håb i, at de overvandt et endnu dårligere udgangspunkt i ottendedelsfinalen mod Paris Saint-Germain.

Hjemmeholdet blev aldrig farlige

Kampens enlige scoring faldt allerede efter 13 minutter, i en situation hvor Barcelonas frygtede angrebsduo som så ofte før tiltvang sig en hovedrolle.

Lionel Messi sendte bolden mod fjerneste stolpe, hvor den havnede lige i panden på Luis Suárez.

Uruguayaneren headede på tværs, men kuglen ramte United-backen Luke Shaw uheldigt på skulderen og sneg sig over stregen.

  • Manchester Uniteds Luke Shaw fik skulderen på Luis Suarez' forsøg kort inde i kampen. (Foto: PETER POWELL © Scanpix)
  • Luis Suarez header bolden mod mål inden Luke Shaws skulder kommer i vejen. (Foto: ANDREW YATES © Scanpix)
1 / 2

Målet var kulminationen på en åbning, hvor gæsterne havde været altdominerende. Og Barcelona havde generelt bolden meget, men United kom dog noget bedre med, som halvlegen skred frem.

Fraset en hovedstødschance til Diego Dalot kneb det dog alvorligt med at skabe åbne scoringsmuligheder foran Marc-André ter Stegens mål, og englænderne kom til at løbe meget rundt i Barcelonas tålmodige småspil.

Hjemmepublikum kunne se United have bolden mere i anden halvleg, men meget af spillet kom til at foregå foran Barcelonas forsvar.

Gæsterne så til gengæld ud til at være godt tilfredse med at forsvare 1-0-føringen hjem, og nu er Barcelona i førersædet inden returkampen på Camp Nou tirsdag i næste uge.

Ronaldo sørger for godt italiensk udgangspunkt

Italiensk rutine var hovedingrediensen i den indsats, som onsdag sikrede Juventus 1-1 på udebane mod Ajax i den første af to kvartfinalemøder i Champions League.

Det var hollænderne, som var klart bedst spillende gennem hele kampen. Men Cristiano Ronaldos scoring lige før pausen sørgede for, at Torino-klubben står med et godt udgangspunkt inden hjemmekampen.

Lasse Schöne spillede hele kampen for Ajax, mens Kasper Dolberg og Rasmus Nissen sad på bænken i alle 90 minutter.

Cristiano Ronaldo stanger Juventus' føringsmål ind mod Ajax. (Foto: Wolfgang Rattay © Scanpix)

De aldrende Juventus-spillere så noget tunge ud i vendingerne over for de unge og rappe Ajax-spillere. Flere gange blev den ellers så solide italienske defensiv rykket rundt.

På tærsklen til pausefløjt var Cristiano Ronaldo selv med til at starte et angreb omkring midten. Han gav Joao Cancelo en motorvej at løbe på i højresiden, mens Ronaldo selv tog et perfekt timet løb ind i feltet.

Cancelo skruede flødefoden på og sendte et perfekt indlæg ind i panden på sin portugisiske landsmand, som i medløb kunne heade 1-0-føringen i mål via Andre Onanas ene målmandshandske.

Til gengæld glemte Cancelo flødefoden i omklædningsrummet i pausen, og det blev kostbart efter bare 30 sekunder af anden halvleg.

Portugiseren missede en tæmning ude ved sidelinjen, og hurtige David Neres satte kurs mod Juventus' felt. Her satte han uheldige Cancelo af og lagde smukt bolden over i det lange hjørne til 1-1.

Lasse Schöne i duel med Blaise Matuidi. (Foto: PIROSCHKA VAN DE WOUW © Scanpix)

Kampbilledet blev det samme som før pausen. Ajax-genpresset sad perfekt, og det gav Juventus mange hurtige boldtab.

Det var mest på kontra, Juventus til tider stak snuden frem, og i perioder var italienerne trykket helt i bund af hjemmeholdet.

Fem minutter før tid ramte Douglas Costa stolpen på Juventus' bedste forsøg efter pausen, men David Neres' lynscoring efter pausen blev halvlegens eneste.

Returkampen spilles tirsdag i Italien.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk