Toppræstation sender HB Køge halvvejs mod det forjættede fodboldland

I sidste runde af Champions League-kvalifikationen spillede HB Køge tirsdag aften uafgjort mod italienske Juventus.

Maddie Pokorny scorede til 1-0 for HB Køge. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

De danske mestre, HB Køge, lod sig ikke imponere tirsdag aften.

Juventus var på besøg, og det kan da godt være, at italienerne i seneste sæson nåede Champions League-kvartfinalen og først blev slået ud, da de mødte de senere vindere fra Lyon.

HB Køge og Juventus mødtes i det første af to opgør i den sidste runde af kvalifikationen til denne sæsons Champions League. På hjemmebane skulle HB Køge forsøge at give sig selv det bedst mulige udgangspunkt inden næste uges returopgør, og allerede tidligt viste de, at der bliver kamp om pladsen i Champions League.

Se højdepunkter fra kampen her:

Syv minutter inde i opgøret fandt Maddie Pokorny plads i feltet og kunne med en inderside gøre det til 1-0.

Italienernes svenske midterforsvarer Amanda Nilden udlignede halvvejs inde i første halvleg og kunne lade sig tiljuble af Juventus-danskerne, Sofie Junge og Matide Lundorf, der begge startede på bænken. Førstnævnte blev skiftet på banen med en halv time tilbage, hvor stillingen stadig var 1-1.

I den periode var HB Køge klart det bedst hold på banen, og de spillede sig også til flere gode muligheder. Beate Marcussen og Cecilie Fløe var nærgående i flere omgange

I anden halvleg måtte HB Køge slide og arbejde hårdt for at forsvare det fine resultat. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

HB Køge spillede i Champions i sidste sæson, da de for første gang i historien kvalificerede sig til det forjættede fodboldland. Her havnede de i noget nær en dynamitpulje med Barcelona, Arsenal og Hoffenheim som modstandere, og det blev da heller ikke til videre avancement.

Hvis de skal have mulighed for at måle sig med samme kvalitet i denne sæson, kræver det en samlet sejr over Juventus, og det ligner en reel mulighed efter tirsdagens første opgør.

Mod slutningen var de danske mestre det farligste hold på banen, men selvom de pressede på for et føringsmål, manglede det sidste i de afgørende momenter.

Det gjorde danske Sofie Junge også, da hun med få minutter tilbage trykkede på kassen. Afslutningen var af god kvalitet, men den blev akkurat viftet over mål.

Derfor sluttede det med et ganske acceptabelt 1-1-resultat.

Både spillere og tilskuere strakte armene i vejret ved slutfløjt. Et godt billede på, at de danske værter var fint tilfredse med aftenens uafgjorte resultat.

HB Køge rejser derfor til Italien i næste uge med et godt udgangspunkt for at skabe en mindre sensation og booke billet til Champions League-gruppespillet.

Den anden kamp spilles i Italien på næste onsdag.