Tre røde kort og tre mål i slutminutterne, da Atlético Madrid gik videre i Champions League

12 hold er inden de sidste gruppekampe klar til turneringens 1/8-finaler.

Argentinske Rodrigo De Paul jubler efter at have scoret Atletico Madrids tredje mål i kampen. (Foto: © MIGUEL RIOPA, Ritzau Scanpix)

Flere spillere og trænere modtog i kampens løb det røde kort, da Atlético Madrid tirsdag aften avancerede til knockoutfasen i Champions League efter et højdramatisk brag ude mod FC Porto.

Antoine Griezmann, Angel Correa og Rodrigo de Paul scorede de tre mål for gæsterne i sejren på 3-1.

Sejren betyder, at Atlético Madrid netop får kæmpet sig forbi Porto på andenpladsen i gruppen. Derfor er holdet videre i turneringen. Porto er klar til 16.-delsfinalerne i Europa League som treer i gruppen.

Det var hjemmeholdet, der i store dele af opgøret styrede spillet, mens Atlético Madrid så komfortable ud ved at stå dybt på egen banehalvdel og forsvare.

Det var tydeligt, at der var meget på spil, for ingen af holdene turde tage for store chancer i første halvleg. Derfor endte de første 45 minutter ikke overraskende uden mål.

Gæsterne begyndte så småt at bevæge sig længere frem på banen i anden halvleg, idet holdet var nødt til at skabe et resultat for at gå videre til knockoutfasen.

Der skulle dog et hjørnespark til, før det spanske hold fik hul på bylden.

Bolden strøg igennem til det lille felt, hvor franske Antoine Griezmann stod klar til at prikken bolden det sidste stykke ind over stregen.

Porto overtog igen initiativet efter føringsmålet, hvilket resulterede i en del tumult. Derfor skulle dommeren også holde tungen lige i munden for at holde overblikket.

Tumulten endte først med et rødt kort til Yannick Carrasco. Ikke mange minutter efter blev det også til et rødt kort til Portos Wendell for en albue i ansigtet på en Atletico-spiller.

Flere fra trænerbænken og reservemålmand Porto-reservemålmand Agustin Marchesin blev desuden henvist til tilskuerpladserne.

I slutminutterne satsede Porto stort og tabte. Først gjorde Angel Correa og Rodrigo de Paul det nemlig til både 2-0 og 3-0, inden hjemmeholdet fik reduceret på straffe i de sidste sekunder.

Atletico Madrid-spillerne brød ud i stor jubel, da sejren kom i hus. (Foto: © Pedro Nunes, Ritzau Scanpix)

I gruppens andet opgør tabte AC Milan hjemme imod Liverpool med 1-2 og ender derfor som firer i gruppen.

Milaneserne havde inden opgøret alt at spille for, da de med en sejr ville have muligheden for at gå videre på en eventuel andenplads.

Det startede da også fornuftigt for italienerne med et føringsmål fra Fikayo Tomori efter 29 minutter.

To Liverpool-mål, hvoraf det ene kom efter en stor forsvarsfejl, punkterede dog drømmen om at gå videre.

Real Madrid tog førstepladsen

Real Madrid og Inter var sikret avancement inden opgøret på Bernabeu i sidste spillerunde af Champions Leagues gruppespil. Men kampen om førstepladsen og dermed mødet med en gruppetoer i ottendedelsfinalen skulle afgøres.

Den faldt ud til det spanske hjemmeholds fordel. Real Madrid vandt 2-0 efter to forrygende langskudsmål.

Spanske Marco Asensio scorede det ene af Real Madrids to mål. (Foto: © OSCAR DEL POZO, Ritzau Scanpix)

Det var ellers gæsterne, som var bedst spillende og farligst fra kampens start, men afslutningerne manglede lige det sidste for italienerne.

Mangler var der omvendt ikke i den afslutning, som Toni Kroos sendte afsted med venstreskøjten efter 17 minutter.

Lidt uden for feltet klappede han bolden ind i det lange hjørne til 1-0.

Det var ikke ret fortjent bedømt på det første kvarter, men det gav hjemmeholdet optimale betingelser for at praktisere de kontrastød, man er så farlig på.

Kort før pausen måtte stolpen hjælpe Inter, da Rodrygo var tæt på at gøre det til 2-0, men det blev ved et enkelt mål før pausen.

Inter skulle vinde kampen for at overtage førstepladsen fra Real Madrid. Den mission blev markant sværere efter 64 minutter, da Nicolò Barella fik et tåbeligt rødt kort.

Efter en hård skuldertackling fra Eder Militao slog Barella den brasilianske stopper og blev vist vejen til omklædningsrummet.

Afgørelsen faldt godt ti minutter før tid. Marco Asensio var netop kommet ind, og fra kanten af feltet tordnede han et projektil helt op i modsatte målhjørne til 2-0.

I gruppens anden kamp, hvor kun æren var på spil, spillede Shakhtar Donetsk og Sheriff Tiraspol 1-1.

Gruppe C var helt afgjort allerede inden sidste spillerunde. Suveræne Ajax var sikker på at vinde gruppen foran Sporting CP.

Borussia Dortmund var allerede placeret på tredjepladsen og klar til 16.-delsfinalerne i Europa League, mens Besiktas blot skulle forsøge at få et point på falderebet inden slutningen på sæsonens europæiske deltagelse.

Det mislykkedes dog i den grad for tyrkerne, som tabte 0-5 mod Dortmund. Ajax gik igennem gruppespillet med maksimumpoint. Sporting blev slået 4-2 i sidste kamp.

Der trækkes lod til ottendedelsfinalerne på mandag. Først skal de fire sidste grupper dog spilles færdige i aften.

Xavi har været FC Barcelona-træner i en måned. Hans hold er endnu ikke klar til 1/8-finalerne i Champions League. I aften møder Barca Bayern München på udebane, og katalanerne skal have tre point, hvis de ikke skal være afhængige af, at Benfica sætter point til mod Dynamo Kyiv. (Foto: © Nacho Doce, Ritzau Scanpix)

/ritzau/