Udskudt, flyttet og ændret: Tre afgørende nedslag før Brøndbys vigtige kamp med den spøjse optakt

Brøndby spiller torsdag eftermiddag den udsatte sekstendedelsfinale i Champions League.

Brøndby møder torsdag Vålerenga i sekstendedelsfinalen i Champions League. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Torsdag eftermiddag spiller Brøndby en af sæsonens vigtigste kampe, når de løber på banen til sekstendedelsfinalen i kvindernes Champions League mod norske Vålerenga.

Men faktisk skulle kampen have været spillet for længst, og vinderen skulle have været fundet over to opgør. Men det bliver én kamp i stedet.

Allerede i december skulle begge kampe i sekstendedelsfinalen have været spillet, men seks timer før kampstart blev det første af de to opgør aflyst af de norske sundhedsmyndigheder.

Brøndby var allerede rejst til Oslo, hvor Vålerenga har hjemme, og måtte flyve retur til Danmark uden at spille kampen. Siden lukkede Danmark ned, og så kunne returkampen heller ikke spilles.

- Det er da en helt vild spøjs situation, at det hele skal afgøres over én kamp klokken 15 på en torsdag i Brøndby. Men det er bare det, man må tage med. Sådan er situationen lige nu, siger DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic.

Nu er det så endelig blevet tid til opgøret, der to måneder efter den originale dato bliver afviklet over en enkelt kamp.

DR Sporten har samlet tre ting, der kan vise sig afgørende for udfaldet af Champions League-sekstendedelsfinalen.

Opgøret spilles over én kamp

Brøndbys Mille Gejl i aktion i en tidligere Champions League-kamp. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Efter forløbet med aflyste kampe endte det hele med, at kampen skal spilles i Brøndby. Og netop den hjemmebanefordel kan være til Brøndbys fordel, påpeger Vålerengas danske cheftræner, Jack Majgaard.

- Det er klart, at det er ikke nogen fordel for os. Det havde været bedre, at det havde været fair forhold, og vi havde spillet én kamp enten på helt neutral bane eller afviklet det over to kampe, men nu er tingene, som de er, og så gælder det om at få det bedste ud af det, siger han.

På papiret er det dog nordmændene, der både er regerende norsk mester og pokalvinder, der må påtage sig favoritværdigheden. Men virkeligheden har måske skubbet en smule ved den balance, påpeger DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic.

- Vålerenga er det bedste hold, og det skal de også være, når de er tophold i den norske liga, som trods alt er bedre end den danske liga.

- Kigger man netop på, at de skal spille én kamp på hjemmebane, så er det nok en fordel for Brøndby i og med, at favoritterne nærmest altid går videre, når det er over to kampe. I én kamp kan alt muligt ske. Et hold kan have en dårlig dag, det andet hold kan ramme dagen, så på den måde, summa summarum, så er det nok en fordel, at det spilles over en kamp og Brøndby er på hjemmebane, siger Arnela Muminovic.

Norsk nedlukning

Norges statsminister, Erna Solberg, under en pressekonference om coronasituationen i Norge. (Foto: Stian Lysberg Solum © Scanpix)

Vålerengas danske cheftræner, Jack Majgaard, siger at det har været en udfordring for de norske mestre og pokalvindere at blive klar til torsdagens kamp.

- Vores udfordring har været, at vi blev lukket ned i januar, så vi ikke kunne træne sammen og vi ikke kunne holde møder sammen. Det har været vores udfordring i det.

- Vi har fået trænet én uge op til kampen. Der er blevet åbnet op den sidste uge, siger han.

Den norske nedlukning kombineret med at Brøndby nu slipper for at skulle spille mod Vålerenga mens den norske liga stadig var i fuld gang kan også være en fordel.

- Fordelen for Brøndby denne gang er, at hvis de skulle have spillet den på de originale datoer, så ville Vålerenga være i topform. Der var de i gang med deres afsluttende kampe, mens Brøndbys liga var stoppet på grund af corona, siger Arnela Muminovic.

Står ikke helt skarpt

Brøndbys Theresa Eslund i duel med en Fortuna Hjørring-spiller. (Foto: Bo Amstrup © Scanpix)

Vålerenga har lange udsigter til den næste betydende kamp i kalenderen efter mødet med Brøndby. Den norske sæson begynder først sidst i marts, og det kombineret med januar-nedlukningen gør, at nordmændene ikke har ramt topform endnu.

Hvordan ser spillerne ud, er de skarpe?

- De er i hvert fald motiverede, lad mig sige det på den måde. Energien fejler ikke noget, siger Jack Majgaard.

Mens Vålerenga kun lige er kommet i gang med træningen efter vinterpausen, så er Brøndby længere i forløbet.

- På en måde risikerer det at få lidt karakter af en opstartskamp, men fordelen for Brøndby er, at det her er en generalprøve på deres sæsonopstart, for de er formmæssigt tættere på en sæsonstart, end Vålerenga er. Men jeg er da sikker på, at der ikke er nogle af holdene, der ser det som en testkamp, siger Arnela Muminovic.

Brøndby og Vålerenga spiller torsdag klokken 15.00 i Brøndby. Sekstendedelsfinalen i Champions League skal afgøres over én kamp.

FacebookTwitter