UEFA ændrer karantæneregler i Champions League

Gule kort slettes efter kvartfinalen, så man kan undgå karantæne i finalen.

Uefa ændrer karantænereglerne i Champions- og Europa League. (Foto: Antonio Lacerda © Scanpix)

Fodboldens bisser får i fremtiden lidt længere snor i de sidste kampe i Champions- og Europa League. Det europæiske fodboldforbund UEFA ændrer nemlig reglerne, så gule kort fra gruppespillet slettes efter kvartfinalerne.

- Vi har besluttet, at fra denne sæson vil alle advarsler fra gruppespillet udløbe efter kvartfinalerne. Derfor vil de ikke være gældende i semifinalerne, skriver forbundet i en pressemeddelelse.

Hvis en spiller når at samle gule kort nok til en karantæne i kvartfinalen, afsones karantænen i semifinalen.

Den nye regel kunne have været kommet Real Madrids Xabi Alonso til gode i forbindelse med forårets finale. Han fik nemlig et gult kort i semifinalen og var derfor karantæneramt i finalen.

AaB og FCK i bowlen

Når der klokken 12 i dag trækkes lod til tredje kvalifikationsrunde til årets Champions League-turnering er to danske hold med i bowlen. Mestrene fra AaB og sølvvinderne fra FCK.

Derudover er Brøndby også med i lodtrækningen til tredje kvalifikationsrunde forud for Europa League. Det samme gælder for Esbjerg, der dog lige skal slå Kairat Almaty fra Kasakhstan i anden runde første. De to hold spillede 1-1 i den første kamp i går.

Du kan følge lodtrækningen til begge turneringer direkte her på dr.dk/sporten fra klokken 12.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk