Uefa-kritisk FCK-banner får ingen konsekvenser

Der bliver ikke åbnet nogen disciplinærsag vedrørende FCK-fansenes Uefa-kritiske banner.

FCK-fansenes hilsen til Uefa ved tirsdagens kamp mod Porto i Parken. (Foto: Jan Christensen © 2016 Jan Christensen)

Da FC København tirsdag havde besøg af FC Porto i Champions League, var der ingen mål at kigge på for tilskuerne i Parken. Til gengæld leverede FCK-tilhængerne bag den ene mål en tifo, som har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Banneret bestod af en illustration af magtfulde klubbers repræsentanter, der sidder ved et bord og træffer beslutninger, der skal tilgodese de store klubber på bekostning af de små, samtidig med at man med skrift opfordrer til respekt for alle de små klubber:

- Fair play and respect for all clubs in Europe - not only Uefa's chosen few, stod der som undertekst til illustrationen.

Uefa åbner ikke en sag

DR har kontaktet det europæiske fodboldforbund, Uefa, for at høre, hvilke konsekvenser det kritiske banner eventuelt kunne få for FC København. Men Uefa svarer i en mail, at det ingen konsekvenser får.

- Bemærk venligst at der ikke er åbnet nogen disciplinær sag efter denne kamp, skriver Uefa kort til DR.

FCK-fansenes kritik af Uefa kommer efter, at forbundet har vedtaget en strukturændring i Champions League, der betyder, at de fire største ligaer, Tyskland, Spanien, England og Italien, hvert år er sikret fire pladser i Champions League-gruppespillet.

Det betyder, at holdene i mindre nationer som Danmark vil få en sværere vej til det forjættede Champions League-gruppespil. Ændringen træder i kraft i 2018.

Facebook
Twitter