Verdens bedste fodboldhold kommer til Køge

Torsdag møder HB Køge den regerende mester, FC Barcelona, i Champions League-gruppespillet.

HB Køge får besøg af Barcelona torsdag aften. (Foto: ENRIC FONTCUBERTA © Ritzau Scanpix)

Den forsvarende Champions League-vinder på Capelli Sport Stadion i Køge.

Det lyder jo nærmest absurd.

Men ikke desto mindre, er det, hvad der sker, når HB Køge torsdag danner ramme om gruppespilsopgøret mod FC Barcelona i Europas fineste klubfodboldturnering, Champions League.

Og det er en kamp, de ser frem til i Køge, fortæller HB Køges angriber Maddie Pokorny

- Det er den største kamp i karrieren for mig indtil videre. Jeg tror på, at jeg vil huske den her kamp mod Barcelona længe. Det bliver et stort øjeblik for mig, men også hele holdet og klubben.

- Det faktum at vi skal møde Barcelona, verdens bedste fodboldhold, er jo utroligt. Vi glæder os til kampen, siger HB Køge-angriberen Maddie Pokorny til klubbens hjemmeside.

Der venter en stor mundfuld for Pokorny og resten af HB Køge-holdet mod Barcelona. (Foto: Robert Hendel)

Det er ikke kun Maddie Pokorny, der mener, at Barcelona er verdens bedste hold for tiden. I den seneste sæson vandt den spanske klub alt, hvad der er at vinde: Ligaen, pokalturneringen og Champions League.

Og i indeværende sæson har der heller ikke været noget, der bare ligner slinger i valsen for Barcelona. Lutter sejre er det blevet til i klubbens syv kampe hidtil. Seks kampe i ligaen, en målscore på 38-1 og en enkelt sejr på 4-1 over Arsenal i Champions League.

Nej, det er et drøngodt hold, der kommer på besøg i Køge. Grundlæggende er der Barcelona og så alle de andre lige nu, vurderer DR Sportens fodboldkommentator Arnela Muminovic.

- Folk blev overrasket i sidste sæson over, hvor dominerende og gode Barcelona egentlig var. Barcelona vinder den spanske liga stort, og mange tænkte, især i England, at Barcelona ville få det svært, når de skulle møde de engelske hold i Champions League. Så rundbarberede de Chelsea i finalen, og så gik det op for folk, hvor gode Barcelona er, og hvor meget de har bygget på i de seneste sæsoner, siger hun.

Barcelona fejrer Champions League-triumfen i seneste sæson efter at have 'rundbarberet' Chelsea og Pernille Harder i finalen. (Foto: Jonathan Nackstrand © AFP or licensors)

Barcelona blev i maj holdet, der brød Lyons femårige ridt som Champions League-vindere, da spanierne slog Chelsea i finalen, og siden har de sat sig på tronen som toppen af poppen i europæisk fodbold.

- Det er i de seneste to-tre år, at Barcelona er begyndt at kravle op af den europæiske rangstige. Da Lyon begyndte at vise lidt svaghedstegn udnyttede Barcelona det til at overtrumfe alle.

- Det var der, alle troede, at de engelske hold ville dominere. Men selvom den engelske liga måske er mere jævnbyrdig, så er Barcelona det klart bedste hold i Europa, siger Arnela Muminovic.

I den seneste runde, hvor HB Køge fik klø 5-0 af Hoffenheim, var Barcelona overlegne mod Arsenal, der ellers har været suveræne hidtil i ligaen i England. Derfor skal HB Køge nok heller ikke regne med at få det nemt mod Barcelona, vurderer Arnela Muminovic.

- Der er rigtig mange ting, der skal lykkes for HB Køge, og rigtig mange ting, der skal gå galt for Barcelona, hvis HB Køge skal gøre sig nogen forhåbninger om at få bare et point.

- Lige nu, hvor HB Køge skal lære og Barcelona er så hamrende gode, så er det svært at se, at der skulle kunne ske en sensation, siger hun.

  • Den svenske landsholdsspiller Fridolina Rolfö (tv) er en af de nye, Barcelona har hentet til denne sæson. (Foto: 10060 Henrik Montgomery/TT)
  • Det spanske landsholds anfører, Irene Paredes, er en anden. (Foto: Franck FIfe)
1 / 2

Barcelona har ikke hvilet på laurbærrene efter den seneste sæson, hvor klubben sikrede en treble ved at vinde pokalturneringen, den spanske liga og Champions League.

Tværtimod.

Den spanske klub har skiftet træner, men det har ikke sænket niveauet, og så er der blevet tilføjet endnu flere verdensstjerner til den i forvejen stærke trup.

- Barcelona har beholdt profilerne og fået endnu flere ind, som har styrket holdet. Irene Paredes, som er anfører på det spanske landshold, er kommet fra Paris Saint-Germain, og hun er gået direkte ind i startopstillingen. Og så har de fået Fridolina Rolfö, som er en super spiller at have på bænken, der kan gå ind og løfte niveauet.

- Barcelona-måden at spille på, som man snakkede om, da Pep Guardiola var træner for herreholdet, med små trekanter, genpres, konstant at have bolden og kontrollere kampene og have fantastiske kantspillere, alt det, har Barcelonas kvindehold. Det er derfor, de er så svære at spille mod, siger Arnela Muminovic.

Selvom Arnela Muminovic ikke skænker HB Køge mange chancer mod Barcelona, så skal spillerne stadig 'glæde sig til kampen'.

- Der er nogle af de her HB Køge-spillere, der har set op til spillere som Caroline Graham Hansen, Asisat Oshoala, Alexia Putellas og så videre, som de nu skal spille mod. Det giver dem også en kæmpe oplevelse.

- Det korte svar er, nej, jeg tror ikke på miraklet i den her kamp, for der er så stor forskel. Men HB Køge skal selvfølgelig gå efter at vise sig godt frem og få en kæmpe oplevelse ud af det, siger Arnela Muminovic.

HB Køge spiller mod Barcelona klokken 18.45 torsdag aften. Kampen kan følges i LIGA på P3.

Facebook
Twitter