Chefredaktør: Barcelonas talentudvikling har skyggesider

Troels Bager Thøgersen fra Tipsbladet er som DBU betænkelig ved FC Barcelonas talentakademi.

(Foto: Albert Gea © Scanpix)

Dansk-Boldspil-Union ønsker ikke, at FC Barcelona skal åbne et fodboldakademi her i landet. Den spanske storklub fik nemlig tidligere i dag ikke godkendelse til at åbne sin 15. udenlandske fodboldskole.

Det kommer ikke som nogen overraskelse for Tipsbladets redaktør Troels Bager Thøgersen, der forstår unionens bekymringer.

- På den ene side siger man nej til en masse ekspertise, som kunne være interessant. På den anden side kan prisen også være for høj. Det kunne vise sig, at produktet ikke handlede om, hvad der var godt for dansk fodbold.

- Danskerne forbinder FC Barcelona med talentudvikling og en masse god fodbold. Det som danskerne ikke ved er, at der er en masse skyggesider den måde, FC Barcelona udvikler talenter på og det formål, som FC Barcelona har med at oprette de her skoler, lyder det fra Troels Bager Thøgersen.

Problematisk omgang med reglerne

FC Barcelona måtte eksempelvis ikke købe nye spillere i transfervinduet i januar, da klubben er blevet dømt for at have brudt reglerne for kontrakter med spillere under 18 år.

- Jeg havde haft de samme bekymringer, hvis jeg var DBU. FC Barcelona er enormt dygtige til at træne fodboldspillere.

- Til gengæld har de i adskillige år haft problemer med at overholde reglerne for, hvad man må og ikke må i forhold til ungdomsarbejde og handel med unge spillere. Derfor giver DBU's bekymring god mening, slutter chefredaktøren.

FC Barcelona er endnu ikke kommet med en officiel udmelding efter DBU's afvisning.

- Vi overvejer lige nu, om vi skal komme med en officiel udmelding, men jeg kan sige, at vi på ingen måde er ude på at skabe ballade, udtaler Toni Claveria Mayol til DR Sporten.

Facebook
Twitter