Chelseaspiller skifter til kinesisk fodbold for kæmpebeløb

Oscar skifter til Shanghai SIPG i en handel, der sender omkring en halv milliard kroner til Premier Leagues tophold.

Oscar har spillet sin sidste kamp for Chelsea. (Foto: Facundo Arrizabalaga © Scanpix)

Efter flere dage med masser af rygter er det nu officielt. Midtbanespilleren Oscar skifter tilværelsen i toppen af Premier League med Chelsea ud med et skifte til kinesisk fodbold og Shanghai SIPG.

Dermed er han de seneste navn i rækken af veletablerede spillere i de største europæiske ligaer, der prøver lykken i det store asiatiske land.

Med en pris, der i engelske medier anslås til at ligge omkring 500 millioner danske kroner, bliver Oscar samtidig den dyreste spillerhandel indgået af en kinesisk klub.

I løbet af de seneste år har klubberne i den kinesiske Super League for alvor spillet med de økonomiske muskler og hentet en stribe spillere i de bedste europæiske ligaer.

Masser af dyre handler

Spillere som Hulk, Alex Teixeira og Jackson Martinez er alle hentet til i handler, hvor de kinesiske klubber har betalt mere end 300 millioner kroner.

Et bevis på, at der i disse år for alvor bliver satset stort på at rykke den hjemlige liga fremad i Kina, hvor præsident Xi Jinping også har ytret, at der skal satses på sporten i en grad, så der i fremtiden kan spilles med om verdensmesterskabet.

25-årige Oscar har spillet i Chelsea i fire et halvt år, og er også fast bestanddel af det brasilianske landshold. I Shanghai kommer han under dansk ledelse, da Mads Davidsen fungerer som sportsdirektør i klubben, der har portugiseren André Villas-Boas i trænersædet.

Danskeren har på Twitter hilst det brasilianske nyindkøb velkommen.

https://twitter.com/MadsRDavidsen/status/812210542723133440

Facebook
Twitter