Conte advarer kritikere: Jeg husker som en elefant

Den italienske landstræner er dødtræt af kritik og beder om at få lov til at være i fred.

Conte af træt af kritik (Foto: NIKOLAY DOYCHINOV © Scanpix)

Italiens udskældte landstræner Antonio Conte slår nu igen mod de kritikere, der har beskyldt ham for at være årsagen til, at spillerne vender skadede hjem fra landsholdstjeneste.

Efter italienernes 2-2-resultat mod Bulgarien i Sofia lørdag aften advarer Conte om, at han ikke tager let på de hårde ord, der er regnet ned over ham - og som kulminerede i dødstrusler, da Juventus-spilleren Claudio Marchisio blev knæskadet under træningen.

- Jeg kan ikke bare lade den slags ting passere, som om de ikke skete. Nogle ting bliver hos mig. De sårede mig, siger Antonio Conte ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Senest har John Elkann, præsidenten i selskabet bag Fiat og Juventus, beklaget sig over, at spillerne bliver kørt alt for hårdt under Contes ledelse.

- Jeg beder bare om at få lov til at arbejde i fred. Jeg har altid arbejdet hårdt, nogle gange har det givet resultater, nogle gange ikke.

- Jeg blev bedt om at overtage landsholdet, og jeg ønsker bare at få lov til at arbejde med det. Men spydige kommentarer kan jeg ikke bare glemme, jeg husker som en elefant, lyder det fra den utilfredse landstræner.

Tiltrådte i sommer

Antonio Conte fik landstrænerjobbet i sommer ovenpå en række succesfulde sæsoner i Juventus, og resultaterne med nationalmandskabet har foreløbig været fornuftige.

Efter tre sejre og to uafgjorte ligger Italien på andenpladsen i EM-kvalifikationen - to point efter Kroatien, men to foran Norge, der er nummer tre.

Conte kan da også udmærket leve med lørdag aftens uafgjort i den vanskelige udekamp i Bulgarien.

- Vi står fortsat sammen for at skabe gode resultater, uanset hvad andre mennesker siger, lyder det fra Conte.

Også anfører Claudio Chiellini er træt af balladen omkring landsholdet.

- Det var en skrækkelig optakt. Træneren og holdet fortjener ikke at bliver behandlet sådan. Jeg ville ønske, at alle ville hjælpe landsholdet med at vokse og ikke konstant skabe uro, siger Chiellini.

Italien møder England i en testkamp tirsdag aften.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter