Cristiano Ronaldo skifter til saudiarabiske Al Nassr

For første gang i karrieren forlader Cristiano Ronaldo europæisk fodbold.

Cristiano Ronaldo skifter til saudiarabiske Al-Nassr (Foto: © Patricia de melo Moreira, Ritzau Scanpix)

Den portugisiske superstjerne Cristiano Ronaldo forlader europæisk fodbold og fortsætter karrieren i den saudiarabiske klub Al Nassr. Det oplyser klubben på Twitter.

I opslaget ses 37-årige Ronaldo med klubbens trøje, med sit navn og - naturligvis - nummer 7 på ryggen.

- Dette er en underskrift, der ikke blot vil inspirere vores klub til at opnå større succes, men også inspirere vores liga, vores nation og fremtidige generationer, drenge og piger til at være den bedste udgave af sig selv. Velkommen til dit nye hjem, Cristiano Ronaldo, skriver klubben yderligere i opslaget.

Tidligere fredag erfarede flere medier, at Ronaldo havde skrevet under på en toårig kontrakt, men ifølge AFP oplyser klubben, at kontrakten strækker sig frem til juni 2025.

Med skiftet forlader den femdobbelte Ballon d'Or-vinder for første gang europæisk klubfodbold, hvor han har hærget diverse forsvarsspillere siden 2002 for klubber som Sporting Lissabon, Manchester United, Real Madrid og Juventus.

Ronaldo har været kontraktfri, siden han i slutningen af november ragede uklar med den engelske storklub Manchester United, efter han i et kontroversielt interview kritiserede klubben.

Siden har der, inklusive under vinterens VM, været store spekulationer om, hvor Ronaldo ville fortsætte karrieren.

I sin nye klub får Ronaldo selvsagt trøje nummer 7, som har fulgt ham gennem karrieren.

Al Nassr skal i aktion på årets sidste dag i kampen mod Al Khaleej. Ronaldos nye klub ligger nummer to i ligaen efter 10 runder.