Danmark lever efter 2-1 over Cameroun

Underholdende, mærkværdigt og en smule tilfældigt. Men Danmark lever ved VM. Danmarks 2-1-sejr over Cameroun blev en kamp med masser af chancer.

Jubel efter Nicklas Bendtners scoring (Foto: Christope Simon © Scanpix)

Underholdende, mærkværdigt og en smule tilfældigt. Men vi lever! Danmarks møde med Cameroun blev en kamp med masser af chancer.

Det så ellers sort ud fra starten, da Christian Poulsen i det 10. minut dummede sig fælt, da han efter et helt almindeligt kort udspil fra Thomas Sørensen helt bevidstløst spillede bolden ud på højrekanten, hvor Webó modtog den og hurtigt spillede Eto'o, helt fri på midten, hvor han stille og roligt kunne prikke bolden i mål bag Thomas Sørensen.

Det meste af det danske angrebsspil foregik derefter i højresiden med en velspillende Rommedahl som kreatør og Jacobsen som en anden toneangivende spiller.

I det 19. minut var Jon Dahl tæt på at kunne score, da Lars Jacobsen fandt ham med et indlæg fra højresiden. Danskerne pressede ret meget frem til 34. minut, da Rommedahl med et præcist indlæg spillede Bendtner helt fri i feltet.

Her kunne den lange Arsenal-spiller bare prikke bolden ind med venstrebenet og reducere til 1-1.

Resten af første halvleg var en nerveprirrende forestilling, hvor kæmpechancerne bølgede frem og tilbage i, hvad der mere lignede tilfældighedernes spil end en gruppekamp til verdensmesterskabet i fodbold.

En start på anden halvleg, som bragte minderne fra chokstarten efter pausen mod Holland tilbage, blev afværget, da danskerne fik tacklet et vildfarent indlæg ud af feltet, før det gjorde skade. Det var tæt på, men Danmarks VM-drømme levede videre.

Og det gode spil fra begge hold blev da heldigvis også belønnet, da Rommedahl kronede sin solide indsats i kampen med en scoring til 2-1 i det 61. minut. Med et træk på egen hånd og et præcist spark med venstrebenet, som ellers ikke er hans foretrukne, satte han bolden op i målet bag en chanceløs Souleymanou Hamidou i det camerounske mål.

Derefter fulgte store chancer til Jon Dahl og Bendtner, og kampen syntes på ingen måde som en sikker sejr til Danmark, før kampen blev fløjtet af efter tre minutters tillægstid. 2-1 til Danmark over Cameroun, og Danmark lever stadig til VM.

Danmark møder i sin sidste gruppekamp Japan på torsdag, og kun en sejr sender det danske landshold i ottendedelsfinalerne.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk