Dansk Apoel-træner: Vi går efter at vinde over FCK

Apoels Thomas Christiansen havde foretrukket en anden modstander end FCK i Champions League-kvalifikationen.

Thomas Christiansen, Apoels danske træner. (Foto: Anders Kjaerbye © Scanpix)

Det bliver et FCK-mandskab, der er på sit højeste siden Champions League-ottendedelsfinalen i 2011, som cypriotiske Apoel FC kommer til at møde i Champions League-kvalifikationen.

Det siger Apoels dansk-spanske cheftræner, Thomas Christiansen, forud for tirsdagens kamp i Telia Parken.

- Jeg mener, det er det bedste hold, siden Champions League-holdet, der mødte Chelsea. Jeg har fulgt dem, og jeg har også set dem i sæsonstarten, hvor de har spillet godt og fået gode resultater. Så de er på deres højeste i flere år.

- Jeg havde foretrukket ikke at skulle til København for at spille mod FCK, men uanset hvem, vi havde trukket, så havde det handlet om at vinde, siger Thomas Christiansen.

I den seneste runde gik Apoel videre med samlet 4-2 over Rosenborg, efter at have tabt udekampen 1-2. Thomas Christiansen forventer at møde et hold på et højere niveau end nordmændene.

- I forhold til kampene mod Rosenborg, bliver det her endnu sværere. Vi skal undgå at lave de samme fejl, som vi gjorde i den første time oppe i Norge.

- Vi har arbejdet på, hvordan vi kæmper mod deres 4-4-2-opstilling. Det bliver svært, for FCK er et hold med stor kvalitet. Fysisk er de meget stærke, men vi skal nok få vores muligheder i løbet af 90 minutter, siger han.

Gode chancer

Thomas Christiansen blev Apoel-træner forud for indeværende sæson. Han håber på en sejr tirsdag aften, men et udebanemål er også vigtigt.

- Hvis vi giver os 100 procent, så har vi også en god chance for at få et godt udgangspunkt, før vi skal hjem og spille foran vores egne fans.

- Et udebanemål vil være vigtigt. Det fik vi mod Rosenborg, og så ville det være nok at vinde med 1-0 hjemme. Men vi går efter at vinde her, og ellers skal vi få et godt resultat med hjem - helst med en scoring, siger Apoel-træneren.

De seneste to år har Apoel slået AaB og FC Midtjylland ud af kvalifikationen til Champions League, og i 2009 gik samme skæbne ud over FCK.

Midtbanespilleren Nuno Morais har spillet fuld tid i de tre dobbeltkampe, men han kan ikke give nogen forklaring på, hvorfor cyprioterne har et så godt tag på de danske hold.

- Det er en kendsgerning, at vi har fået gode resultater mod danske hold, og det vil vi fortsætte med. Vi prøver at vinde hver gang, og det vil vi også forsøge mod FCK. Så vi håber, at statistikken lever videre efter returopgøret, siger Nuno Morais.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk