Dansk fodboldfremtid afgjort: DBU afgiver magt til klubberne

DBU's repræsentantskab går imod advarsler fra tidligere DBU-ledere og afgiver indflydelse i dansk fodbold.

Klubberne får mere magt og flere penge, når dansk fodbolds nye eliteaftale. DBU-formand Jesper Møller (på billedet), og DBU's primære opgaver vil i fremtiden bestå af landsholdsfodbold og elitefodbold for kvinder. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Dansk Boldspil-Union (DBU) afgiver en stor del af sin magt og indflydelse i dansk fodbold.

På et årsmøde lørdag i Korsør har DBU's repræsentantskab stemt for at overdrage væsentlige dele af ansvaret for driften og udviklingen af Superligaen, pokal- og divisionsfodbolden til Divisionsforeningen, der repræsenterer de danske topklubber. Samtidig har repræsentantskabet vedtaget, at breddefodbolden overgår til lokalunionerne.

Forud for lørdagens årsmøde har flere tidligere topfolk i DBU advaret mod ændringerne, der som minimum gælder frem til 2028.

Tættere på aktører

DBU's tidligere generalsekretær Jim Stjerne Hansen mener, at unionen reelt udhuler sin egen indflydelse på dansk fodbolds daglige drift og udvikling.

DBU-formand Jesper Møller har til gengæld forsvaret ændringerne med, at magten decentraliseres, så beslutningerne og arbejdsopgaverne kommer tættere på de berørte aktører.

I fremtiden vil DBU's primære opgaver bestå af landsholdsfodbold og elitefodbold for kvinder.

Topklubber får mere magt

Divisionsforeningen overtager ansvaret for at fastsætte licens- og stadionkrav og stå for administrationen af spillerkontrakter. Udviklingen af regelsæt og disciplinære bestemmer placeres også hos Divisionsforeningen.

Topklubberne får desuden magt over den kommercielle anvendelse af rettigheder til Superligaen, divisionerne og pokalturneringen.

Foreningen af Lokalunioner (FLU) overtager administrationen af breddefodbolden.

/ritzau/

Facebook
Twitter