Dansk pokaltriumf i Spanien: Wass og Valencia slår Barcelona i finalen

Valencia sled og slæbte i anden halvleg og besejrede FC Barcelona 2-1 i Copa del Rey lørdag aften.

Daniel Wass kunne juble sent lørdag aften, da han sammen med Valencia besejrede FC Barcelona i finalen i Copa del Rey. (Foto: PAU BARRENA © Ritzau Scanpix)

Valencia og Daniel Wass fuldendte lørdag aften en fornem sæson med at vinde den spanske pokaltitel.

Her blev FC Barcelona slået 2-1 i finalen i Copa del Rey, og dermed brød Valencia Barcelonas stime af pokalsejre de seneste fire år.

Det er Valencias ottende pokaltitel og klubbens første siden 2008, og Valencia kan se tilbage på en sæsonafslutning, der bød på kvalifikation til Champions League i sidste spillerunde og en pokaltriumf.

Valencia-spillerne fejrer pokaltriumfen. (Foto: jose jordan © Scanpix)

2-0 efter første halvleg

Daniel Wass var med fra start i triumfen i Sevilla, og danskeren sled og slæbte og var helt færdig i slutfasen, hvor Barcelona pressede hårdt på for en udligning.

Det hele startede med, at Valencias Rodrigo Moreno Machado fik en enorm mulighed for at score efter kun fire minutter, men afslutningen blev for dårlig.

Herefter var Barcelona i kontrol i en periode, men efter 21 minutter blev en lang bold sendt frem til José Gaya i venstre side.

Valencia-spilleren tæmmede bolden perfekt og fandt Kévin Gameiro med en aflevering skråt tilbage.

Gameiro modtog bolden på kanten af feltet, tog et træk og hamrede bolden i mål bag Barcelona-keeper Jasper Cillessen til 1-0 til Valencia.

Føringen blev udbygget efter lidt over en halv time.

Carlos Soler overløb Jordi Alba i højre side og sendte bolden knaldhårdt ind i feltet. Den endte lige i hovedet på Rodrigo, som pandede Valencia foran 2-0.

Lionel Messi kom på tavlen for Barcelona, men det var ikke nok. (Foto: Jon Nazca © Scanpix)

Lionel Messi viste herefter sin klasse ti minutter inde i anden halvleg, da han snød et par modspillere med rapt fodskifte og med ydersiden af venstre fod sendte bolden på træværket.

Mens Valencia virkede i kontrol i første halvleg, var det Barcelona, der med en halv time igen, svang taktstokken.

Gerard Pique forsøgte sig først uden held, inden Messi nemt reducerede med 20 minutter igen på en returbold efter et hjørnespark.

Derefter lagde Barcelona et tungt pres i resten af opgøret, men dybt inde i overtiden fik Valencia to enorme muligheder for at score efter kontraløb, men missede dog begge muligheder.

De holdt dog akkurat til at slide pokalsejren hjem.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter