Dansk træner i Kina: Stort pres på udlændinge

Lasse Vibe kan, hvis han skifter til kinesisk fodbold, se frem til et kæmpestort forventningspres.

Mads Davidsen rangerer den kinesiske fodboldliga på niveau med Superligaen - mindst. (Foto: DR Sporten © DR)

Ifølge TV3 Sport er landsholdsangriberen Lasse Vibe ved at skifte Allsvenskan ud med den kinesiske Super League. Tianjin Teda skulle være klar til at betale knap 16 millioner kroner for Vibe, der vil blive mødt med et kæmpestort forventningspres.

Det fortæller Mads Davidsen, der er first team coach og analytikere i Shanghai SIGP Football Club.

- Der er nogen, der tror, at det er en loppetjans at slå igennem i Kina. Det er det stikmodsatte. Reglerne herude siger, at vi kun må spille med tre udlændinge og det lægger et kæmpe pres på de udenlandske spillere om, at de skal gøre en forskel, siger han til DR Sporten.

- Det kræver noget, jeg kalder åbenlyse skills. Det vil sige enten en hurtighed eller en enorm styrke, så spilleren på egen hånd kan være kampafgørende.

Mads Davidsen har tidligere været first team coach og analytiker for Guangzhou R&F F.C. og før det, var han direktør for Ebbe Sand Academy i Shanghai.

Køber dyrt ind

Ifølge Mads Davidsen, der ikke ønsker at kommentere på de konkrete rygter om Lasse Vibe, bliver den kinesiske liga bedre og bedre, blandt andet fordi klubberne har mulighed for at købe store og dyre profiler.

- I det forgangne transfervindue er den kinesiske liga også den liga, der har brugt næstflest penge. Det er faktisk kun i Premier League, der er brugt flere penge.

Blandt de nyindkøbte spillere finder man den tidligere Everton-spiller Tim Cahill og Esbjerg-forsvareren Eddi Gomes. Tidligere har også Didier Drogba og Nikolas Anelka spillet i den kinesiske liga, der mindst er på niveau med Superligaen ifølge Davidsen.

- Det er altid svært at sammenligne ligaer, men jeg vil helt klart vurderer, at de seks-syv bedst hold i Kina vil klare sig rigtigt, rigtigt godt i Superligaen. De tre bedste hold vil også ligge klart med i toppen af Superligaen.

- Vi har mødt flere svenske hold i vores optakter, og vi har vundet klart de fleste kampe.

I sidste sæson blev Lasse Vibes måske kommende klub, Tianjin Teda, nummer syv i den kinesiske liga. I 2003 spillede Stig Tøfting for samme klub.

FacebookTwitter