Danske fodboldklubber får 17 millioner af Uefa

Klubberne i Superligaen, 1. division og 2. division skal fordele millionerne fra det Europæiske Fodboldforbund imellem sig.

FC Midtjylland og de øvrige danske klubber kan i høj grad takke FC København for pengene fra Uefa. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

FC Københavns deltagelse i Champions League-kvalifikationen og Europa League kastede i sidste sæson omkring 80 millioner af sig i indtægter fra Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa).

Men der falder også noget af til de øvrige danske divisionsklubber. Én gang om året udbetaler Uefa solidaritetspenge, hvor beløbet svarer til landets samlede præstation i europæisk fodbold.

Særligt på grund af FCK's meritter er der nu 2.251.969 millioner euro - svarende til knap 17 millioner kroner - på vej til klubberne i de bedste danske fodboldrækker.

Det skriver Tipsbladet, der har været i kontakt med Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Han fortæller, at pengene fordeles således, at superligaklubberne får 5/8 af beløbet, klubberne i 1. division fordeler 2/8 af beløbet imellem sig, mens den sidste 1/8 går til de 24 klubber i 2. division.

Det betyder, at alle superligaklubber med undtagelse af FCK får et beløb svarende til 812.000 kroner. Klubberne i 1. division og 2. division modtager henholdsvis 351.870 og 88.000 kroner.

For at få del i pengene skal klubberne have en plan for at bruge dem ubeskåret til talentudvikling.

Det samlede beløb svarer cirka til det halve af det, der blev udbetalt til de danske klubber i 2017. Dengang sendte Uefa 34 millioner kroner.

/ritzau/

FacebookTwitter