Danske kvinder i ilden i CL-semifinaler

Hele tre danskere spiller mod om en finaleplads i semifinalerne i kvindernes Champions League.

Pernille Harder er Wolfsburgs topscorer og kommer til at blive en afgørende faktor i semifinalerne mod Chelsea. (Foto: Oliver Baumgart © imago/foto2press)

Kun fire hold er tilbage i den største turnering for klubhold, Champions League. Og på de tre hold spiller hele tre danskere med for at komme frem til finalen.

Det drejer sig om Mie Leth Jans og Nadia Nadim fra engelske Manchester City og Pernille Harder fra tyske Wolfsburg. Og der er gode muligheder for dansk succes i de højt profilerede kampe. Særligt for Pernille Harder og Wolfsburg, der spiller mod Chelsea. Det vurderer DR Sportens kvindefodbold-kommentator Arnela Muminovic.

-Wolfsburg er et super erfarent hold, der har prøvet de her store internationale kampe en masse gange før og har nogle dygtige, erfarne spillere, forklarer Arnela Muminovic.

For de to danske spillere i Manchester City ser tingene til gengæld svært ud.

-De engelske hold er blevet bedre, men de er novicer i denne sammenhæng, og de er oppe imod det bedste hold i verden - spiller for spiller.

Dansker i centrum

Danskernes roller i semifinalerne kommer til at være vidt forskellige. For mens Pernille Harder er den helt store stjerne i Wolfsburg, kæmper de to danske spillere i Manchester City for spilletiden.

-Nadia Nadim har været lidt udfordret i forhold til at komme på holdkortet. Først var hun syg, og i den periode har hendes direkte rival til angríberpladsen gjort det rigtigt godt. Men vi kan se at hun er ved at få gang i scoringen igen, så hun kommer nok i spil i kampene, siger Arnela Muminovic, der regner med, at Mie Leth Jans kommer til at varme bænken.

Tilgengæld kan vi godt sætte næsen op efter at se nogle store, afgørende aktioner fra Pernille Harder i Wolfsburg.

- Det er hende, der er omdrejningspunkt for hele offensiven i Wolfsburg. Hun er topscorer og hende, som alle øjnene er rettet mod.

Champions League semifinalerne søndag d. 22/04.

Manchester City - Lyon 14.00

Chelsea -Wolfsburg 19.00

FacebookTwitter