Dansker i tysk topklub: Vi var tæt på Ødegaard

Var Martin Ødegaard ikke endt i Real Madrid, havde det norske stjerneskud nok spillet i Mönchengladbach, lyder det fra scout Ove Flindt Bjerg.

Martin Ødegaard i aktion i sin debutkamp for Real Madrid. (© Scanpix)

Den tidligere danske landsholdsspiller Ove Flindt Bjerg har i mere end syv år været scout for den tyske fodboldklub Borussia Mönchengladbach.

I den periode har traditionsklubben taget springet tilbage til toppen af tysk fodbold - indtil videre kulminerende med tredjepladsen i den nyligt overståede sæson.

Dette skyldes ikke mindst klubbens arbejde med unge talenter.

Spillere som FC Barcelona-målmand Marc-André ter Stegen og Borussia Dortmund-stjernen Marco Reus er eksempler på klubbens evne til at udvikle unge talenter og få dem til at slå igennem internationalt.

Denne vinter var 'Die Borussen' - som klubben kaldes af dens fans - tæt på at lande endnu et supertalent. Det oplyser Ove Flindt Bjerg, der er scout for Gladbach med ansvar for Skandinavien og Østrig.

På besøg tre gange

- Martin Ødegaard behøvede jeg kun at se en gang. Jeg var efterfølgende hjemme hos Ødegaards forældre hele tre gange, og klubben har også haft en anden repræsentant oppe og besøge ham.

Ove Flindt Bjerg er i disse dage i Tjekkiet, hvor U21-EM-slutrunden spilles. (© DR Sporten)

Det ombejlede norske supertalent stod på ønskelisten i flere storklubber verden over, men alligevel var han tæt på at ende i Mönchengladbach.

- Jeg er stensikker på, at var han ikke endt i Real Madrid, så havde han valgt os i Gladbach. Vi var så langt i processen. Det er der ingen, der rigtigt ved. Vi kunne ikke konkurrere med Real Madrid. Sådan var det bare, slutter Ove Flindt Bjerg.

Martin Ødegaard fik sin debut i Real Madrid-trøjen i sidste runde af La Liga, hvor han blev skiftet ind i stedet for Cristiano Ronaldo i 7-3-sejren over Getafe.

Nordmanden blev med sine blot 16 år og 157 dage den yngste debutant i Real Madrids historie.

Facebook
Twitter