Dansker skal sikre canadisk fodboldsucces

Den tidligere landstræner Kenneth Heiner-Møller skal være canadisk assistenttræner.

Kenneth Heiner-Møller har været landstræner i 101 kampe. Nu skal han være canadisk assistenttræner. (Foto: claus fisker © Scanpix)

Hvis alt går vel, så kommer der en dansker med til kvindernes fodboldturnering ved OL. Også selvom Danmark desværre ikke kan kvalificere sig.

Den tidligere landstræner Kenneth Heiner-Møller skal være assistenttræner for Canada under den kommende OL-kvalifikation og forhåbentligt ved legene i Rio. Samarbejdet med træner John Herdman fortsætter nemlig, hvis det lykkes Heiner-Møller at hjælpe med at ”tæmme” spillerne, så de kvalificerer sig.

- De er inspireret af canadisk ishockey, så det er bare af sted! Men de kunne godt tænke sig at have nogle længere angreb og se, om de kan være en smule mere i boldbesiddelse højere oppe på banen, fortæller Kenneth Heiner-Møller om sin kommende opgave og uddyber:

- Fra den defensive kæde skal jeg være med til at sørge for, at de ser lidt bredere, når de skal spille bolden frem. Når de kigger op, så ser de måske 20-25 grader, der alle sammen peger mod målet. Hvis man kan gøre det til 90 grader, så er muligheden der for at spille lidt mere til siden, siger han til DR Sporten.

EM-bronze banede vejen

Samarbejdet er på sin vis en historie om dansk succes ved EM i 2013. Dengang førte Heiner-Møller Danmark helt frem til semifinalen, hvor Norge sejrede efter straffespark i landstrænerens kamp nummer 101, så Danmark måtte nøjes med bronzemedaljer.

Ved samme slutrunde arbejde Herdman som kommentator og blev undervejs begejstret for det danske pasningsspil, der var en af Heiner-Møllers topprioriteter. Siden har Herdman i to omgange forsøgt at lokke Heiner-Møller til Canada som sin assistenttræner. Det er nu lykkes, blandt andet fordi Heiner-Møller arbejdede som kommentator under sommerens VM i Canada, hvor værterne imponerede med flot spil og nåede frem til kvartfinalen.

I fællesskab tager Herdman og Heiner-Møller nu fat på OL-kvalifikationen, hvor også verdensmestrene fra USA er med. Her er der OL-billetter til de to finalehold, og de canadiske spillere stræber naturligvis efter at spille sig videre til Rio.

- Ambitionen er, at vi skal vinde turneringen. Og slå USA. De har store forventninger til sig selv, fortæller Heriner-Møller om sine kommende spillere.

Canadas OL-kvalifikation spilles fra den 10. til den 21. februar, og i marts måned mødes Danmark og Canada ved det uofficielle VM, Algarve Cup. Her forventer Heiner-Møller dog ikke at være med på bænken.

Nyhedsbrev Tag dr.dk Sporten med dig

Få dagligt nyt fra DR Sporten.

Vælg mailingliste:

Vis alle nyhedsbreve