Danskerklub smider mesterskab i sidste runde: 'Helt vildt utilgiveligt'

Fodboldklubben Rosengård, med Sanne Troelsgaard og Simone Boye på holdet, glippede det svenske mesterskab efter et nederlag til Göteborg i sidste spillerunde.

En skuffet Sanne Troelsgaard må nøjes med bronze i stedet for et svensk mesterskab. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)

Hvad der skulle have været endt som en mesterskabsfest for Sanne Troelsgaard, Simone Boye og resten af det svenske fodboldhold Rosengård, blev lørdag i stedet lidt af et mareridt.

Med på de to danske landsholdsspillere på banen tabte førerholdet i den svenske kvindeliga i sidste spillerunde med 4-2 til Göteborg, og måtte i stedet nøjes med bronze, mens konkurrenterne fra Piteå snuppede guldet.

- Det er lidt den samme følelse, som da landsholdet missede den første VM-chance og så playoff. Så det er tredje gang, jeg oplever det, på halvanden måned, siger Sanne Troelsgaard til DR Sporten.

- Spillemæssigt har vi bygget på de sidste par kampe, og vi vidste, at Göteborg skulle have en sejr for enten at blive etter eller toer. Så vi kendte alle forudsætninger, og derfor er det også helt vildt utilgiveligt.

Skidt halvleg på legendarisk stadion

Stadionet Nya Ullevi i Gøteborg er normalt synonym med rød-hvid succes efter EM-triumfen kom i hus her i 1992, men da Rosengårds to danskere indtog det hellige græs som nummer et i ligaen, gik det lynhurtigt galt.

Elin Rubensson hamrede modstanderne fra Göteborg foran med 1-0, og den føring fordoblede hun også inden pausen.

Dermed så mesterskabet pludselig ud til at være langt væk for Sanne Troelsgaard og kompagni, men efter pausen var det et forvandlet Rosengård-mandskab, der kom på banen. Først reducerede Caroline Seger til 1-2, og kort efter kunne Lisa-Marie Utland udligne til 2-2.

Med ét mål til kunne Rosengård snuppe mesterskabet, men trods flere store chancer gik det kort før tid i stedet galt.

Rebecka Blomqvist lagde Rosengårds mesterskabsdrømme i kisten, da hun på en kontra bragte Göteborg foran 3-2. I overtiden lukkede Julia Olme opgøret med sin scoring til 4-2.

Sanne Troelsgaard fik selv en stor chance for at bringe Rosengård på 3-2 i anden halvleg. (Foto: 9200 Björn Larsson Rosvall/TT © Scanpix)

- Vi kommer fint ud efter pausen og scorer to hurtige mål. Vi føler egentlig, vi har kontrol på kampen, men så scorer de desværre til 3-2 i 89. minut, selvom vi har haft mindst 20 chancer, forklarer Sanne Troelsgaard.

- Det gør ekstra ondt, når man føler, at vi burde have vundet overlegent.

Ingen Champions League

Troelsgaard, Boye og Rosengård må dermed skuffende tage til takke med bronzemedaljerne, selvom klubben førte ligaen inden sidste spillerunde.

Det betyder samtidig, at Malmø-holdet ikke kommer til at spille Champions League i næste sæson.

- Det er hårdt, at vi går glip af Champions League oveni. Jeg er faktisk helt tom for ord, siger Troelsgaard og tilføjer:

- Det er det, vi går og træner for hver eneste dag. Derfor er jeg så skuffet over mig selv og holdet. Det er utilgiveligt, at vi leverer sådan en kamp i dag (lørdag, red.).

Rosengård vandt senest det svenske mesterskab i 2015.