Danskerne i fodboldeuropa: Pernille 'Hattrick' Harder buldrer videre i Bundesligaen

Pernille Harder er ustoppelig for tiden. Søndag scorede hun endnu engang hattrick i den tyske Bundesliga.

Pernille Harder buldrer videre i Bundesligaen. (Foto: GLEB GARANICH © Scanpix)

Er Pernille Harder blevet for god til Bundesligaen? Den danske angribers sensationelle målform kunne tyde på det.

Søndag diskede 27-årige Harder igen op med et hattrick for sin klub Wolfsburg, der slog SC Sand med 4-0.

Det første af Harders mål var det bedste af de tre. I feltet var hun hurtig til at opsnappe en løs bold, og resolut sparkede hun kuglen over i det lange hjørne. Du kan se alle Harders tre mål i Wolfsburgs sejr her.

Det var Harders tredje hattrick i fire kampe i Bundesligaen, og hvis man også regner hendes tre mål i landsholdets storsejr over Georgien i EM-kvalifikationen med, er hun nu oppe på fire hattricks i fem kampe.

Hun er samtidig suveræn topscorer i Bundesligaen med 18 mål i 11 kampe. Samme antal nåede hun op på i hele sidste sæson, men det skulle hun bruge 21 kampe på.

Over for BT åbnede Harder for et skifte væk fra Bundesligaen, når hendes kontrakt udløber om halvandet år. Med sin vilde målform vil hun formentlig allerede til sommer være på ønskelisten hos flere af fodboldeuropas allerstørste klubber.

Sofie Junge scorer i Juventus’ storsejr

Sofie Junge har tidligere haft en alvorlig hjernerystelse, der truede hendes karriere. Derfor spiller hun i dag med hovedbeskyttelse. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Juventus er godt på vej til at vinde det italienske mesterskab for tredje gang i træk. Søndag vandt storklubben 7-1 på udebane over Orobica – danske Sofie Junge scorede det tredje mål i kampen.

Efter ni kampe i Serie A fører Juventus med seks point ned til Fiorentina.

To danskermål i Holland

Jens Odgaard scorede et forrygende saksesparksmål i EM-kvalifikationen for U21-landsholdet i sejren over Nordirland. (Foto: henning Bagger © Scanpix)

Jens Odgaard kan ikke prale af at være i helt så god form som Pernille Harder, men mindre kan også gøre det. Søndag scorede den 20-årige angriber nemlig for tredje gang i træk i den hollandske Æresdivision for sin klub Heerenveen, da han med en scoring til 2-1 var med til at sikre en sejr over divisionens prygelknabe fra RKC Waslwijk.

Også den tidligere Esbjerg-spiller Anders Dreyer kom på tavlen. 21-årige Dreyer, der er udlånt til Heerenveen fra den engelske klub Brighton, scorede sit første sæsonmål, da han lukkede kampen til 3-1.

Danmarks dyreste scorer for Lyon

Joachim Andersen fejrer sin scoring mod Nimes. (Foto: SYLVAIN THOMAS © Scanpix)

Efter en lidt svær start er Joachim Andersen ved at komme i gang i Lyon. Andersen, der med skiftet fra Sampdoria i sommer blev Danmarks dyreste fodboldspiller i historien, scorede i fredags sit første mål i den franske liga, da han med et tørt hug lukkede kampen mod Nimes og sikrede Lyon en sejr på 4-0.

Lyon betalte 225 millioner kroner for den danske midterforsvarer, der nu har scoret to mål for den franske storklub. Du kan se hans mål mod Nimes her.

Schmeichels Leicester tordner videre

Schmeichel og Leicester vinder endnu engang. (Foto: MOLLY DARLINGTON © Scanpix)

Leicester City-angriber Jamie Vardys målkonto vokser med raketfart i Premier League. Det samme gør hans holds pointkonto.

Søndag slog Kasper Schmeichel og co. på udebane Aston Villa 4-1. Med to mål kom Vardy på tavlen for ottende ligakampe i træk. Og Leicester vandt for ottende kamp i træk.

Dermed er sensationsmestrene fra 2015/2016-sæsonen nærmeste forfølger til det suveræne tophold fra Liverpool.

Leicester har på andenpladsen 38 point, mens Liverpool har 46 point. Manchester City på tredjepladsen har 32 point.