Danskernes weekend i fodboldeuropa: Frisparksscoring, Yussuf-assist og mål i det franske

Få overblikket over de mest markante danske præstationer ude i fodboldeuropa gennem weekenden.

Signe Bruun var på pletten, da Paris Saint-Germain vandt 4-0 mod Reims. (Foto: Clive Brunskill © Scanpix)

Endnu en fodboldweekend er overstået, og vanen tro gjorde landsholdsdanskerne sig godt bemærket i det store udland.

Her blev det både til scoringer og assists, men desværre også en uheldig skade til en af Kasper Hjulmands vigtigste brikker i offensiven.

Også Lars Søndergaard kunne se et par af sine offensive es bidrage med det, de skal, nemlig mål og assists.

Nedenfor kan du få overblikket over de bedste danske præstationer.

Daniel Wass med frisparksperle

Daniel Wass (nummer 18) tiljubles af sine holdkammerater efter målet. (Foto: jose jordan © Scanpix)

Han har gjort det gør – og han har netop gjort det igen.

Daniel Wass fik netmaskerne til at blafre med en frisparksscoring i La Liga-opgøret mod Huesca.

Valencia havde tilkæmpet sig et frispark i banens venstre side. Daniel Wass blev afsender på skuddet, der skruede ind mod mål - og under venner og fjender på vejen - og tæt forbi den højre målstolpe.

Wass siger du så? Der var hvert fald ikke mange chancer til målmanden, der stod forstenet på stregen.

Nadia Nadim og Signe Bruun på pletten for Paris

Nadia Nadim (nummer 10) og Signe Bruun (nummer 22) scorede hver et mål i Paris' 4-0 sejr over Reims. (Foto: VILLAR LOPEZ © Scanpix)

Landsholdspausen for det danske kvindelandshold i fodbold er forbi og spillerne er vendt retur til deres klubber med to sejre på henholdsvis 8-0 og 4-0 i baggagen over Malta og Bosnien-Hercegovina.

En selvtillid, som også har fundet vej til Paris, hvor det blev til to danskerscoringer af Nadia Nadim og Signe Bruun i opgøret fredag mod Reims.

Opgøret endte med en sejr på 4-0 til hovedstadsklubben, der efter tre kampe ligger nummer to i den bedste franske kvindelige liga.

Harder assisterede forgæves i danskeropgør

Pernille Harder havde næstsidste fod på Chelseas scoring til 1-0 i søndagens FA Cup-kamp mod Everton.

Der var tre danskere på banen fra start, da Nicoline Sørensen, Rikke Sevecke og Everton havde besøg af Pernille Harder og Chelsea i kvartfinalen i den engelske FA Cup.

Chelsea gik ind til kampen som favoritter og kom da også foran, da Pernille Harder med en fin aflevering fodrede angrebskollegaen Erin Cuthbert, der bragte Chelsea på 1-0.

Når Chelsea kommer foran, plejer de at køre kampene sikkert hjem, men sådan skulle det ikke gå denne gang. Sørensen, Sevecke og resten af Everton fik nemlig vendt opgøret til en sejr på 2-1, uden nogen af de to danskere dog var direkte involvereret i målene.

Yussuf Poulsen med oplæg og skade

Yussuf Poulsen fik 27 minutter på banen. (Foto: Thilo Schmuelgen © Scanpix)

Landsholdsangriberen Yussuf Poulsen fik kun 27 minutter på banen for sin klub RB Leipzig i opgøret mod Leverkusen i den tyske Bundesliga - med op- og nedture.

Efter en lille halv times spil måtte Poulsen lade sig skifte ud med den tidligere FC Midtjylland-spiller Alexander Sørloth – der i 2018 blev solgt som den dyreste Superliga-spiller nogensinde til engelske Crystal Palace. Det er uvist, hvad landsholdsangriberen blev ramt af, og hvor alvorligt det er, men han kunne selv gå fra banen.

Poulsen nåede inde at gøre sig positivt bemærket med en assist til 1-0-scoringen, hvor en lav pasning endte hos svenske Emil Forsberg, der bragede bolden i mål.

Yussuf Poulsen var ikke den eneste med en målgivende aflevering i det tyske. Marcus Ingvartsen var nemlig manden med oplægget til Nico Schlotterbecks udligning, da Union Berlin spillede 1-1 mod Mönchengladbach.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter